Siyasi belirsizlik dövizi uçurdu

Siyasi belirsizlik dövizi uçurdu

Siyasi belirsizlik nedeniyle dolar rekora koşuyor

Euro ise yükselişe geçti. Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması piyasaları salladı. Dolar ve Euro, erken seçime bir adım daha yaklaşılmış olmasının kaygısı ile en yüksek seviyeye ulaştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki son turunu gerçekleştirdiği koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. AK Parti ve CHP arasında bir koalisyon olmayacak. Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması, erken seçim ihtimalini güçlendirdi. Erken seçim ihtimali de döviz fiyatlarını uçurdu. Dolar, yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Serbest piyasada bir dolar 2,823 TL’den satılırken, Euro’nun satış fiyatı ise 3,157 TL olarak gerçekleşiyor. Selçuklu Altın'dan Fatih Handemir, döviz fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Handemir, önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "koalisyon olmayacak" açıklamasının ardından dövizin yükselişe geçtiğini belirtti. 7 Haziran Genel Seçimleri'nden bu yana dövizin yükselişte olduğunu, döviz fiyatlarındaki artışın binlerce kişiyi üzdüğünü belirten Handemir, şunları söyledi: "Başbakanın açıklamaları deyim yerindeyse piyasayı salladı. Başbakan Davutoğlu önceki gün akşam saatlerinde görüşmelerin olumsuz olduğunu söyledi. Açıklamanın hemen ardından fiyatlar yükselişe geçti. Tırmanış devam ediyor.

Şu an bin dolar 2 bin 830 liradan, bin Euro ise 3 bin 157 liradan satılıyor. Fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz. Piyasa pek seçimlerden hoşlanmaz. Son açıklamalardan sonra seçim ihtimali de güçlendi. Siyasi gelişmelere bağlı olarak dövizin tansiyonu biraz daha yükselebilir. Dolar rekor kırdı diyebiliriz. Fiyatlardaki yükseliş dövizi olanları sevindirirken, dövizle alım satım yapanları ise üzdü. Fırsattan yararlanıp dövizlerini bozduranların sayısı da hayli fazla."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.