Siyaset, kurumların vesayetinden kurtarılmalı

Siyaset, kurumların vesayetinden kurtarılmalı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya Teşkilatı, 12 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimlerinde listesinde yer alan adayları basın toplantısı ile tanıttı

Meram Konya Mutfağı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına HAS Parti Konya İl Başkan Vekili Esat Ulu, milletvekili adayları; Veli Tolu, Mustafa Necati Özkan, Süleyman Boyalı, Hasan Basri Sayı, Fatma Kola Bozkurt, Ali Şanal, Hüseyin Seleş, İsrafil Kösedağ, Mevlüt Cihat Şahin, Yavuz Sözer, Ahmet Arıkoğlu ve Bülent Canca katıldı. HAS Parti Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Teoman Rıza Güneri, Ankara’da bulunduğu için toplantıya katılamadı. Milletvekili adaylarının kendilerini tanıtmasıyla başlayan programda konuşan Veli Tolu, “Türkiye demokrasi ülkesidir. Ancak ülkemizde gelişen demokrasi kültürü 12 Eylül Darbesi sonrası vesayetçi bir anlayışa bürünmüştür. Biz partimizi kısa süre önce kurmamıza rağmen diğer partilerden farkımızı gösterdik. 12 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler bizim ilk sınavımız olacak. Biz yapacaklarımızı halkımıza belirttik. Bizim sesimiz halkın sesidir. Partimize 12 Haziran Genel Seçimleri için Konya’dan 36 milletvekili aday adayı müracaatı oldu. Teşkilatımızın kurduğu 11 kişilik ekip bu aday adaylarımızı inceleyerek milletvekili adayları belirlendi. Bu adayların belirlenmesinde kesinlikle birilerinin isteği üzerine yapılmadı. Biz milletvekili listesi hazırlarken milletimizin sesine kulak vererek hazırladık” diye konuştu.

 

‘KONYA SAHİPSİZLİK İÇİNDE ÇIRPINMAKTADIR’

 

Konya’nın en eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yer olduğunu belirten HAS Parti Konya Milletvekili adayı Tolu, şöyle konuştu: “Konya kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla sahipsizlik içinde çırpınmaktadır. Şehrimizde siyasi partileri sorgulayan denetleyen bir organ bulunmuyor. Konyaspor Kulübü’nün haline baktığımızda şehrimizin ne kadar sahipsiz olduğunu görürüz. Kulübümüz birilerinin eline verilmiş, geldiği noktayı sorgulayan yok. Konya’nın uluslararası sivil havaalanı yok. Konya ile aynı düzeyde olan Kayseri’de, Antep’te toplum her şeye dokunuyor. Halk her şeyde söz sahibi olduğu için şehirlerini kendileri yönetiyor. Ancak Konya Ankara’dan yönetiliyor. Konya’nın milletvekili adayları dahi Ankara’dan belirleniyor. Konyalı kendi milletvekili adayını belirleyemiyor. Bu durum Konya’ya çok şey kaybettirecektir. Gelişmiş toplumlar erdemli insanlardan oluşur. Erdemli insanların oluşturduğu topluluklarda her bireyin söz hakkı ve itiraz hakkı vardır. bunun dışında sürekli olarak benim yerime sen karar ver demek tekil egemenlerin doğmasına sebep olur. 12 Eylül vesayet mantığının ortadan kaldırılması gerekir. 12 Eylül Anayasası’nın; seçim kanunu, siyasi partiler kanunu, meclis iç tüzüğünün ve bunlara bağlı tüm kanunların en kısa sürede değiştirilmesi gerekir. Bu sistem devam ettiği sürece partilerin daha özgür bireylerden oluşması ve demokrasinin gelmesi imkansızdır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.