Siyaset Akademisi'nde etkili iletişim sunumu

Siyaset Akademisi'nde etkili iletişim sunumu

AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi 2011 eğitimlerinin bu haftaki konuğu Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Yasemin Tecimer, etkili iletişim ve beden dili konularındaki

AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi 2011 eğitimlerinin bu haftaki konuğu Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Yasemin Tecimer, etkili iletişim ve beden dili konularındaki bilgi ve birikimini kursiyerlerle paylaştı.  AK Parti Konya İl Teşkilatı ve AR - GE Birim Başkanlığı tarafından yürütülen “Lider Ülke; Türkiye” ana temalı Siyaset Akademisi dersleri devam ediyor.

Alâeddin Konferans Salonu’ndaki eğitimlerin bu haftaki ilk dersinin konuğu Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Yasemin Tecimer oldu. “Etkili İletişim ve Beden Dili” başlığı ile sunumunu yapan Yasemin Tecimer, sözlü ve yazılı iletişimin yanı sıra beden dili ile insan ilişkileri konularındaki bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı.

TECİMER: "SELAMELAŞMAKTAN VAZGEÇMEYİN"

Modern dünyanın getirdiği en büyük sorunların başında sözlü iletişimin azalması olduğunu dile getiren Yasemin Tecimer, birbirini tanıyan ya da tanımayan insanlar arasında selamlaşmanın bile büyük oranda düştüğünü söyledi. Tecimer, “Artık en yakınımızdaki insanlarla bile selamlaşmıyoruz. Komşularımızı unutmaya başladık. İş arkadaşlarımız arasında zorlu bir selamlaşma ve hal hatır sorma söz konusu. Ancak buna rağmen iletişim yine de kesilmiyor. Çünkü biliyoruz ki iletişim sadece sözlü değildir. Bedenimiz de en etkili iletişim unsurlarındandır. Duruşumuz, yüz ifademiz, giysimiz ya da herhangi bir hareketimiz aslında karşıdaki insanlara birer ipucudur. Onun için bedenimizi kontrol etmek çok önemlidir” dedi.

'İNSANLARA İSİMLERİ İLE HİTAP EDİN'

İletişim Uzmanı Yasemin Tecimer, insanlar arası ilişkilerde karşıdaki insanı dinlemek, ona önem vermek ve karşıdaki insanın özelliklerini bilmenin de iletişimi daha da kolaylaştırdığını kaydetti. İnsanlara ismi ile hitap etmenin karşıdakini memnun etmede temel faktörlerden biri olduğunu da dile getiren Tecimer, sözlerini şöyle tamamladı: “Başkalarının isimlerini aklınızda tutmanız sizler için büyük avantaj. Çünkü bir kimsenin ismi kendisi için dünyanın en tatlı ve en önemli sesidir. Bir kimsenin ismini hatırlayıp onu kolayca söylerseniz emin olun ki o insana en büyük iltifatı yapmış olursunuz. Birçok kimse vardır ki hafızalarında tutmaktan veya böyle bir zahmete katlanma gereği görmediklerinden dolayı isim ezberlemezler ve bunu haklı göstermek için de fazla meşgul olduklarını söylerler. Bu belki bir gerekçe olabilir ama isim söylemek büyük bir avantaj.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.