"Şivlilik" Polonya' da ders konusu oldu

"Şivlilik" Polonya' da ders konusu oldu
Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilsem Şivliliği Polonya’da tanıttı. Polonyalı öğrenciler ve öğretmenler Konya’nın önemli kültürel değerlerinden biri olan şivlilikle ilgili sunuma büyük ilgi gösterdi

Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilsem Şivliliği Polonya’da tanıttı. Polonyalı öğrenciler ve öğretmenler Konya’nın önemli kültürel değerlerinden biri olan şivlilikle ilgili sunuma büyük ilgi gösterdi. Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Hollanda koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye, Almanya, Polonya, Romanya ve İspanya ortaklığında yürütülen “Pupils Teach Pupils” isimli Ka2 projesi kapsamında 22-26 Mayıs’ta projenin üçüncü hareketliliği için Polonya’daydı.

Projenin temel etkinliği her ülke öğrencisinin önceden belirlenen 5 branşta kültürel öğeler içeren konuları da kapsayacak şekilde ders anlatarak gençlerin gözüyle en iyi ders planını bulmalarıdır. Projenin başlıca amacı, ortak okullar arasında iyi uygulamaları gözlemleme, öğretim stratejilerini ve etkileşim yöntemlerini kullanarak öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmelerini sağlamak ve 21.yy öğrenme modelini belirlemelerini sağlamaktır. Bu hareketlilikte öğrencilere Yüksel Bahadır Alaylı Bilsem İngilizce atölyesi öğretmeni Sibel Çeşmeci, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşegül Ümmühan Şan ve Müdür yardımcısı Mustafa Civelek eşlik etti. Ortak okullardan katılımcılar Aralık 2018’de İspanya Pamplona, Mart 2019 Almanya Schermbeck’de yapılmış olan projenin hareketliliklerinden sonra projenin üçüncü etabı olan Polonya Wyszkow’da bir araya geldiler. Bilsem öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi kapsamında Geleneksel Kutlamalardan bahsettiler ve dersin içeriğini web 2.0 araçları ile destekleyerek etkili bir ders sunumu gerçekleştirdiler. Proje sayesinde öğretmen konumunda eğitim öğretimde bizzat yer alan öğrenciler öğreten pozisyonunda olmanın deneyimini yaşadı.

POLONYA KÜLTÜRÜNÜ DE ANLATTILAR

Ev sahibi Polonya öğrencileri tarafından Polonya kültür dersi, Romanya tarafından müzik dersi, Hollanda tarafından robotik uygulamalar, Almanya tarafından Tarih dersi, İspanya tarafından ise Edebiyat ve şiir dersi uygulamaları gerçekleştirildi. 5 ülkeden gelen toplam 30 öğrenci ev sahibi okul öğrencilerinin aileleri tarafından ağırlandılar. Bunun öğrencilerin ev hayatını bizzat gözlemleme ve kültürel değişimi gelenekleri tanıma ile ilgili güzel bir fırsat olduğunu vurgulayan öğrenci velileri proje hareketliliğinde çocuklarının kazandığı deneyimden dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. Öğrenciler ise ilk kez yurtdışına çıktıklarını ve bunun kendileri için oldukça heyecan verici olduğunu dile getirdiler. Etkinliklerin tamamına aktif olan katılan Türk öğrenciler, katılımcı ülkelerin öğrenci ve öğretmenlerinin de gönlünü fethetti.

PROJEDEN 18 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Topcu ise kurumlarında “Pupıils Teach Pupils” projesi için bu yıl 3 hareketlilik gerçekleştiğini ve bu üç hareketlilikte toplamda 18 öğrencinin faydalandığını dile getirdi. Öğrencilerin bakış açısını geliştirmek, farklı kültürleri tanımasını sağlamak ve Avrupa Vatandaşlığının avantajlarını tanımak üzere yurtdışında bulunmalarının öğrencilerin motivasyonlarını arttırdığına dikkat çekti.  Projenin bir sonraki hareketliliğinin Kasım ayında Romanya’da gerçekleştirileceğini söyleyen Proje Koordinatörü ve kurum İngilizce Öğretmeni Sibel Çeşmeci, öğrenci ve velilerin yeni hareketlilik için oldukça heyecanlı olduklarına dikkat çekti.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum