Sivas Adliyesi'nde Adalet Bakanlığı'na Tepki Amaçlı İş Bırakma Eylemi

Sivas Adliyesi'nde Adalet Bakanlığı'na Tepki Amaçlı İş Bırakma Eylemi

Sivas Adliyesi’nde görev yapan katipler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hakim ve savcıların maaşlarına zam yapılacağını açıklamasını protesto ederek iş bıraktı. Adalet Büro Sen İl Temsilcisi Yılmaz Tarıkahya, Adalet Bakanlığı'nı...

Sivas Adliyesi’nde görev yapan katipler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hakim ve savcıların maaşlarına zam yapılacağını açıklamasını protesto ederek iş bıraktı. Adalet Büro Sen İl Temsilcisi Yılmaz Tarıkahya, Adalet Bakanlığı'nı sadece hakim ve savcıları mutlu etmeye yarayan ‘Hakim ve Savcı’ Bakanlığı olarak kabul ettiklerini savunarak, kendilerine yapılan üvey evlat muamelesini kınadıklarını ve bu nedenle yarım gün iş bıraktıklarını açıkladı.

Adalet Büro-Sen üyesi adliye çalışanları, öğle arası adliye binası önünde toplanarak Adalet Bakanlığı'nı protesto etti. Sendika üyeleri adına açıklama yapan İl temsilcisi Yılmaz Tarıkahya, şimdiye kadar ezildiklerini, itildiklerini, sürüldüklerini, havuzlarının, yol ve nöbet ücretlerinin alındığını aktararak, şöyle devam etti: “Fazla mesailerimiz kaldırıldı. Yeniden klavye sınavına tabi tutulmaya kalktılar. Eğitim nedeniyle mazeret tayinlerimiz kaldırıldı. Maaşlarımızda iyileştirme istendi, bütçe yetersiz denildi. Fakat gördük ki isteyince istedikleri kişilere astronomik rakamlarda zam yapıyor ve bizleri hiçe sayıyorlarmış, Artık Yeter.”

“BAKAN GAFLETE İMZA ATTI”

Böyle bakanlıkta çalışmak istemediklerini kaydeden Tarıkahya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bundan 2 ay önce yaptığı açıklamada, hakim ve savcılarla birlikte personelin özlük haklarında iyileştirme yapılacağını söylemesine rağmen sadece hakim ve savcıların maaşlarına zam yapılacağını, personelin maaşlarına zam yapılması halinde diğer kurumlardaki memurlarında isteyeceğinden bahisle mümkün olmadığını söyleyerek büyük bir gaflete imza attığını ifade etti.

“Temmuz ayında vaat ettiniz, Eylül ayında çark ettiniz. Temmuz ayındaki vaadinizin 10 Ağustos’ta yapılacak seçime yatırım olduğunu, siyasetin bir oyundan ibaret olduğunu herkese gösterdiniz” diyen Yılmaz Tarıkahya, “Merak buyurmayın, Bu oyunu sadece sizler oynamıyorsunuz. Sizden önceki bakanlar da bizlere seçim öncesi bir takım vaatlerde bulundu, seçim sonrası kayboldu. Bizler sizlerin siyasetinizde piyon olarak kullanılmaktan yorulduk.” şeklinde konuştu.

“BİZLER ÜVEY EVLATMIYIZ”

Adaletin son tecelli ettiği yerin Adalet Bakanlığı olduğunu savunan Adalet Büro-Sen İl Temsilcisi Tarıkahya, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Adalet Bakanlığı’nı personelin sorunların a eğilen, çözüm bulan onları mutlu eden bakanlık olarak değil, sadece hakim ve savcıları mutlu etmeye yarayan ‘Hakim ve Savcı’ Bakanlığı olarak kabul ediyoruz. Hakim ve Savcılara iyileştirme yapılmasına karşı değiliz, ancak aynı iyileştirmenin personel de yapılması adaletin kaçınılmaz gereği olacaktır. Bakanlığın bizlere yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bu nedenle akşama kadar iş bırakıyoruz. Bakanlığımız bizleri duymamaya devam ettiği müddetçe iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemimiz devam edecektir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.