Sistemden YGS tüyoları

Sistemden YGS tüyoları

YGSye yönelik hazırlıklarını tamamlayan öğrencilerin önümüzdeki hafta sonu sınava gireceklerini hatırlatan Sistem Dershaneleri Rehber Öğretmeni Özcan Aladağ, YGS'ye yönelik hazırlıklarınızı tamamlad

YGS’ye yönelik hazırlıklarını tamamlayan öğrencilerin önümüzdeki hafta sonu sınava gireceklerini hatırlatan Sistem Dershaneleri Rehber Öğretmeni Özcan Aladağ, “YGS'ye yönelik hazırlıklarınızı tamamladınız. Başarılı ve verimli bir dönem geçirdiniz. Sizler ve bizler üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Artık sıra sınavda. Biliniz ki sınav soruları size hiç de zor ve yabancı gelmeyecek. Kendinize güveniniz, başaracağınıza inanınız. Çözdüğünüz deneme sınavı soruları ile YGS sorularının büyük benzerlikler göstermesi sınavda sizleri rahatlatacaktır. Sınav öncesinde ve sınav anında kaygılanmak doğaldır. Bu kaygı kısa bir süre sonra normale dönecektir. Bu sınav, hayatınızın ne tek sınavı ne de en önemli sınavı. Sizlerin sağlığı, anneleriniz, babalarınız ve bizler için her şeyin üstünde.  Bugüne kadar katıldığınız deneme sınavlarında hangi bölümden başladığınızda daha başarılı olduğunuzu belirlemiş durumdasınız. Öyleyse en başarılı olduğunuz yöntemi uygulayarak soruları, bu sırayla çözünüz. Öğrencilerimize en iyi bildikleri bölümden başlamalarını öneririz. YGS sorularının hepsi zor değildir; her alanda zor soru oranı yüzde 5'tir. Bu nedenle YGS çözdüğünüz deneme sınavlarına benzer olacaktır, rahat olunuz” diye konuştu.

Sınavda zor gelen sorular üzerinde fazla vakit kaybedilmemesi gerektiğini bildiren Özcan Aladağ, “Bu sorulara bir işaret koyup tüm soruları cevapladıktan sonra dönüp bunları yeniden gözden geçiriniz. Bir test içindeki bütün soruların aynı puan değerinde olduğunu unutmayın. Yapamadığınız sorudan diğerine geçtiğinizde öncekini aklınızda tutmayınız. 4 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götüreceğinden bilmediğiniz soruları boş bırakınız. Ancak 5 cevap seçeneğinden 3’ünü eleyebiliyorsanız, size daha mantıklı gelen iki seçenekten birini işaretleyiniz. Yeni müfredattan dolayı gelebilecek alışılmamış soru tiplerinden korkmayın sorular bildiğiniz alanlara ait olacaktır. Sorularda size verilen her bilgi önemlidir. Bundan dolayı soruları tam anladıktan sonra çözüme geçiniz. Verilen tüm bilgileri soru çözümünde kullanınız. Cevapları önce kitapçığın sayfalarına işaretleyiniz. Sayfa bitiminde doğru cevapları optik forma dikkatlice aktarınız. Bu esnada beyniniz kısa süreli dinlenirken kaydırma ihtimali de olmayacaktır. (Kendi geliştirdiğiniz bir uygulama varsa ve onunla başarılı oluyorsanız sınavda da aynı uygulamayı yapınız.)” tavsiyelerinde bulundu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.