Sis el kolu bağlıyor

Sis el kolu bağlıyor

Son günlerde Konya'da etkili olan sis, hava trafiğini önemli ölçüde engelledi. Konya'dan bir çok uçak seferi iptal olurken, Konya'ya gelecek uçaklar da ertelemeli olarak geldi.

Sisi engelleyen ILS cihazının Konya Hava Alanı'nda olmaması, Konya için büyük bir dezavantaj oluşturuyor. Bir çok işadamı işlerinin aksadığı gerekçesiyle bu durumdan rahatsız. Konya'nın son üç gün içerisinde çok sayıda seferleri iptal olurken, dün İstanbul'dan Konya'ya gelecek yolcular ise 1 gün beklemek zorunda kaldı. ILS cihazı ülke genelinde sadece 10 hava limanında var. Konya da dahil 18 hava limanında İLS cihazı bulunmadığından, havada en ufak bir sis görüldüğünde uçak seferleri iptal oluyor. Salı günü Konya'nın hemen hemen bütün seferleri iptal olurken, dün de sabah ve öğleden sonraki seferler iptal oldu. Akşam ve gece saatlerinde de seferlerin iptal olması bekleniyor. Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiye göre, Konya merkezde son günlerde etkili olan sis cuma gününden itibaren kademeli olarak etkisini yitirecek.

İŞ ADAMLARI TEPKİLİ

Sisli havalarda görüş mesafesinin 200 metrenin altına düştüğü anda seferler doğrudan iptal ediliyor. Sisli havalarda uçakların güvenli bir şekilde inmesini sağlayan ILS cihazı, pilotlara inmesi gereken bölgeyi, radar üzerinde göstererek güvenli bir şekilde iniş yapılmasını sağlıyor. Ancak cihaz modern olarak tabir edilen Konya Hava Limanı'nda bulunmaması, çoğu iş adamının tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Konya'ya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, uçak seferinin sis nedeniyle iptal olması üzerine Konya hava alanı hakkında bir eleştiride bulunmuştu. Konya'da her sefer aynı sıkıntının yaşandığını ifade eden Olpak, yetkililerin konuyla ilgili çalışma başlatmalarını istemişti.

METEOROLOJİ UYADI

Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiye göre, sis cuma gününe kadar etkili olacak. Uzmanlar, son günlerde sıkça görülmeye başlayan sisin son 3 gündür normallerin üstünde bir yoğunlukta seyrettiğini söylüyor. Cumartesi günü ise Konya merkezi yağmur bekliyor. Önümüzdeki hafta, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin yaklaşık 5 derece altında seyredecek. Merkezde sisin etkili olması havanın soğumasına neden olurken, ilçelerde ise hava sıcaklarını artacak. Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sis konusunda dikkatli olmalarını ve özellikle akşam saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.