Sırtımız yere gelmez

Sırtımız yere gelmez

Konya'ya gelen Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, "Artık ülkenin ve milletin sırtı yere gelmez. Ancak MİT Başkanı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar görevden alınsın" dedi

Eski Devlet Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi tarafından "Yarınlar Daha Güzel Olacak" sloganıyla organize edilen konferansa katıldı. Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Ramada Otel'de gerçekleşen konferansa çok sayıda kurum amiri ve işadamı katıldı. Konferansta konuşan Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni sert sözlerle bir kez daha kınadı. Yarınların bugünden daha güzel olacağını, her belanın bir hayır tarafının olduğunu ifade eden Güzel, darbe girişiminin yeni Türkiye'nin inşasını kolaylaştırdığını, yakınlaştırdığını aktardı. Türkiye'nin büyük bir felaketten kurtulduğunu, Türkiye'yi istila hareketinin başarısız olduğunu vurgulayan Güzel, Ankara ve İstanbul arasında savaş uçaklarının olası bir tehlikeye karşı hala teyakkuzda olduğunu, uçuş yaptığını, güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE

Türkiye'yi parçalamak isteyenlerin olduğunu dile getiren ve Avrupa Birliği (AB)'nin tutumunu eleştiren Güzel, "AB, rahmetli Erbakan Hoca'nın tabiriyle Roma-Cermen ittifakıdır. AB, 80 yaşında, makyajı akmış bir fahişedir. Türkiye'yi içerdeki hainlerle birlikte havadan bombalamak istediler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 dakika farkla canını kurtardı. Böyle bir şey olabilir mi? Burada açık bir istihbarat zafiyeti var. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan koltuğu birakmalı. Fidan'ın kellesi alınmalı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bir dönem benim talebemdi. İyi insandır. Ama bu işi bırakmalı. Onun da kellesi alınmalı. 50 sene bu devlete hizmet ettim. Benim kadar devleti iyi tanıyan yoktur. Ya devlet başa ya kuzgun leşe anlayışıyla hareket etmek lazım. Fidan ve Akar bu işi bıraksın" diye konuştu.

ÜLKEYİ ÇÖKERTMEK İSTEDİLER 

Gezi Olayları ve 17-25 Aralık sürecini de hatırlatan Güzel, "15 Temmuz'da, Gezi Olayları gibi az kaldı gidiyorduk, devleti devireceklerdi. O dönemin valisi ve emniyet müdürü şu an içeride. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istediler. Erdoğan'ın basireti sayesinde o gün ayakta kaldık. Yolsuzluk yapan da hesabını verir. Ancak 17 Aralık sürecinde bazı iftiralar atıldı. 17 Aralık da bir darbe projesiydi. Türkiye'nin gözde projelerini engellemeye yönelik operasyon yapıldı. Türkiye'nin ekonomisini çökertmek istediler. MİT TIR'larının durdurulması da bir alçaklık. Orada da MİT'in beceriksizliği vardı. FETÖ'cüler, topladıkları himmet paralarının bir kısmını PKK'ya gönderdi. Onlarda o paralarla silah aldı. FETÖ hainlerine destek verenler Müslüman değil, insan bile değil" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'NİN SIRTI YERE GELMEZ

Türkiye'nin lider pozisyonda olduğunu vurgulayan Güzel, "Türkiye'ye vurulacak bir darbe, tüm İslam alemine vurulmuş gibidir. Çünkü Türkiye İslam dünyasının lideridir. 5 yaşımdan beri Peygamber Efendimiz, bayrağımız, milletimiz ile övünürüm. Ezan sesi duymadığım için yurt dışında kalmıyorum. 60'tan fazla ülke gezdim. Dünya bizi lider olarak büyüyor. Bize, 'Ne zaman buralara geleceksiniz, belinizi ne zaman doğrultacaksınız' diyorlar. Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor. Koca koca yatırımlar yolda. Türkiye kendi silahlarını da üretiyor. Ülkenin önü açıldı, artık sırtı yere gelmez. 15 yıl sonra Türkiye birinci süper güç olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN KASASINI DOLDURACAĞIZ

Programda konuşan ve davete icabet ettiği için Hasan Celal Güzel'e teşekkür ederek sözlerine başlayan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da, Türkiye'nin kanlı darbe girişimini püskürttüğünü belirterek, şunları söyledi: "Darbe girişimi nedeniyle moralimiz bozuk. Ama umutlarımız taze. İş dünyası olarak şer odaklarına inat daha fazla üreteceğiz, satacağız, ülkenin kasasını dolduracağız. Milleti, üreticisi ve yöneticisi el ele verirse Türkiye daha iyi yerlere gelir. Yarınların daha güzel olacağına inanıyoruz." Konuşmaların ve soru-cevap kısmınının ardından program sona erdi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.