Sırrı Süreyya Önder: AKP Gezi’nin Neo-Kemalist'idir

Sırrı Süreyya Önder: AKP Gezi’nin Neo-Kemalist'idir

Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı olaylarından İmralı heyetine alınmamasına kadar birçok soruyu yanıtladı.

Gezi Parkı eylemlerinde ilk günden beri yer alan ve protestocuları temsilen hükümetle görüşen Sırrı Süreyya Önder konuştu.

Önder, Taksim olaylarından İmralı heyetine alınmamasına kadar birçok konudaki açıklamalarını Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e yaptı.

"KÜRT SORUNUNU DA BU İRADE ÇÖZER"

İşte Önder'in açıklamaları,

"Gezi Parkı'nda yeni nesil devrimcilerle çok konuştum. Hayatımın en bahtiyar günlerini geçirdim. Bana baba, amca demelerinin yarattığı burukluğu bir kenara bırakırsak, bu çocuklara Kürt meselesini anlattığımda bizim bütün siyasal hafızamız, ezberimizden başka bir reaksiyon geliyor. 'Abi başka bir halk varmış ve bunların kendi dillerini konuşmalarını engelliyormuşuz. Ya bu manyaklık' diye tercüme ediyor. Meseleyi çapaklarından arındırdığınızda bu kadar basit aslında. İşte bu çocuklar, bu anlayış Kürt halkı üzerindeki bütün bu saçma sapan hak gasplarını da hayatın dışına itebilecek bir anlayıştır. Onun için de bu çocuklara yapılabilecek en büyük kötülük bunları Kemalist diye kodlamaktır. Öyle değiller çünkü."

O MEYDANDA TEK BİR KEMALİST VAR: AKP

"Atatürk'ün kendisi Kemalist değildi. Bu sonradan uydurulmuş, dizayn edilmiş bir şey. Ve bütün sıkıntıların ihraç edildiği bir alan. Hiçbir dünya görüşü bu kadar yükü çekemez. Her derde derman ebegümeci gibi bir şey olamaz. Kemalizme, Kemalistlerin yüklediği anlam onu ortadan çatırdatacak hacimde. Ama bir yöntem olarak Kemalizmden bahsediyorsak bugün meydanda bir tane Kemalist var, o da AKP hükümeti. Ben onları neo-Kemalist olarak değerlendiriyorum. Hadleri olmayan bir toplum mühendisliğine soyundular. Kemalizm de öyle yapardı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.