Sırada helikopter var

Sırada helikopter var

Daha önce bisiklet, motosiklet ve üç tekerlekli motosiklet üreten Altınekinli mucit, şimdi de araba yaptı. Mucit sanayici Selahattin Gür, Sırada helikopter var diyor

Aslen Konyalı olup yaklaşık 30 yıldır Altınekin ilçesine bağlı Akıncılar beldesinde ikamet eden Selahattin Gür 66 yaşındaki Selahattin Gür, bölgede mucitliği ile biliniyor. Daha önce hurda parçalarından bisiklet, motosiklet ve üç tekerlekli motosiklet üreten Selahattin Gür, şimdi de araba üretti. Asıl mesleği kaynakçılık olan Selahattin Gür, ‘Konya’nın devrimi’ olarak nitelendirdiği hurda arabanın kaportasını hurda parçalarından yaptığını, motor, şanzıman, dingil gibi kısımlarını da hurdalıktan temin ettiğini, arabada kullanılmamış, yeni olan hiçbir parçanın bulunmadığını söylüyor. Yaklaşık bin TL’ye mâl ettiği arabanın ilçe halkı tarafından büyük beğeni topladığını söyleyen Selahattin Gür, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da bu arabayla karşıladığını ifade ediyor. Mucit Selahattin Gür, internet üzerinden arabayı gören Türkiye’nin dört bir yanından insanın kendisini arayıp tebrik ettiğini, arabaya müşteri olduğunu belirtiyor. 120 kilometre hıza kadar ulaşan, üstü açık arabasına 2 bin 500 lira değer biçiyor. Arabaya özellikle sahil kesiminden müşteriler çıkıyor. Selahattin usta, tüp dahi taktığı arabasını şimdilerde köyde, tarlaya gidip gelirken kullanıyor. Mucit Selahattin usta, şimdilerde bir helikopter projesi üzerinde çalıştığını, kendi yaptığı helikopterle uçmak istediğini de bildiriyor.
 
 

HEDEFİNDE HELİKOPTER ÜRETMEK VAR

Küçüklüğünden bu yana hurda parçalarından bir şeyler yapmaya meraklı olduğunu ve ‘Hobim’ adını verdiği arabasını da bu şekilde yaptığını belirten mucit Selahattin Gür, “Daha önce yaptığım motosikletleri arkadaşlarım istedi. Onlara sattım. Aslında başta daha küçük bir araba yapmayı düşünmüştüm. Ama baktım ki yapınca oluyor. Bu hale getirdim. Kaynatarak, sacı kıvırarak, hurdalıktan aldığım motor, dingil, defransiyelle, şaft takarak böyle bir araba ürettim. Yaklaşık 6 ay bununla uğraştım. Bunu yaparken de kendi işlerimi aksatmamaya dikkat ettim. Burada bulunan küçük atölyemde geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde başlamıştım bunu yapmaya. Güz aylarında da tamamladım” dedi.
 
 

Mardin’den birinin satın almak için istediğini, köyde binmek istediğini ifade ederek müşteri olduğunu söyleyen Selahattin usta, “İnternete düşmüş arabanın fotoğrafları. Benim de haberim yok. Mardin’e götüreceğim dediği için kıyamadım vermedim. Ama bunu satarsam onun parasını kendime yeni projeler için bütçe oluşturacağım. Çeşme borusunun üstüne motor yerleştirip, helikopter tipinde tek kişilik uçulabilecek, kuyrukta menzilini ayarlayabilecek bir araç yapmak istiyorum. Yaşım 60’ı geçti ama ona rağmen işi bırakmadım. Aklımda sürekli olarak yeni şeyler üretme fikri var. Gündüz akşama kadar çalışıyorum, akşamleyin de yattığımda ‘acaba yarın ne yapabilirim’ diye düşünüyorum. Altınekin ilçesinde de hiç olmamış, Konya’da yapılamamış olan cihazları tamir ettirmek için bana getiriyorlar. Biraz uğraşsam da düşününce çaresini buluyorum. Uydurup, kaydırıp tamirini yapabiliyorum” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum