Sinemaseverler 'Birleşen Gönüller'in Mimarıyla Galada Biraraya Geldi

Sinemaseverler 'Birleşen Gönüller'in Mimarıyla Galada Biraraya Geldi

Geçen hafta vizyona giren 'Birleşen Gönüller' filminin yazarı Niyazi Sanlı, Sakarya Akyazı ilçesinde sinemaseverlerle bir araya geldi. Sinemaseverler, Akyazı'da 35 yıl sonra sinema açılması ve Birleşen Gönüller'in gala gecesiyle buluşup,...

Geçen hafta vizyona giren 'Birleşen Gönüller' filminin yazarı Niyazi Sanlı, Sakarya Akyazı ilçesinde sinemaseverlerle bir araya geldi. Sinemaseverler, Akyazı'da 35 yıl sonra sinema açılması ve Birleşen Gönüller'in gala gecesiyle buluşup, filmi izleyecek olmanın heyecanını yaşadı.

Yazar Niyazi Sanlı, 2003 yılında yayınladığı 'Aşka Son Bakış' kitabının 'Birleşen Gönüller' ismiyle sinemaya uyarlanmasını beyaz perdede izleyince gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Sanlı, "Bu film, benim kabul olunmuş duamdır.” dedi.

Kırgızistan’a giden ilk gönüllü öğretmenlerden biri olan 'Aşka Son Bakış' kitabının yazarı Niyazi Sanlı, dünyayı gezip eğitim gönüllülerinin hikâyelerini topladığını anlattı. Sanlı, “Anlattığım hikâyelerin hepsi gerçek ve birinci ağızdan.” derken; günümüzde sevgi, özlem, beklemek, sözünde durma gibi erozyona uğrayan duyguların, Birleşen Gönüller; aşkı, vefayı ve dostluğu anlatan başarılı şekilde beyazperdeye yansıdığını ifade etti.

Birleşen Gönüller’i izlemeyenlerin hayatında eksik duygu düşünceler kalacağını ifade eden eğitimci-yazar Niyazi Sanlı, ”İster mecazi, ister hakiki aşk olsun. Aşk, insana sonsuzluk duygusu aşılayan bir iksirdir. Eğer gerçekten seviyorsan vazgeçmezsin. Aşk, her anlamda, hem dünyevi hem de uhrevi işlerde büyük bir motivasyon kaynağıdır. Defalarca izlense yormadan aynı duygular paylaşılır.” ifadelerini kullandı.

Vizyon sinema işletmecisi Sait Arık ise gruplara özel indirim yaptıklarını ve nezih güzel ortamda Birleşen Gönüller'i izlettirdiklerini söyledi. Sait Arık, "Halkımız bir davayı, bir aşkı anlatan Birleşen Gönüller'i sevdi. Daha çok ev hanımları gruplar halinde filmi izlemeye geliyor. Film çıkışında istisnasız bütün bayanlar gözyaşları içerisinde, ellerinde mendille salonu terk ediyor." diye konuştu.

Özellikle film içerisindeki diyaloglarda geçen, "Hadiselerin tesirinde kalan hadiselere tesir edemez" sözünün insanlar için hayat felsefesi olacak nitelikte bir söz olduğunu belirten, film ile ilgili görüşlerini paylaşan Akyazı FEM Dershanesi Müdürü Faruk Uysal da "Bu bakımdan Birleşen Gönüller filmi uzun süre adından söz ettirecek önemli filmlerden birisi olacaktır, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gözyaşlarıyla izlediğimiz bir film, uzun zamandır bu kalitede bir Türk filmi izlememiştik, oldukça başarılı bir yapım." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.