Sinemanın 'Sadi Abi'sine Malatya'dan Emek Ödülü

Sinemanın 'Sadi Abi'sine Malatya'dan Emek Ödülü

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Malatya Uluslar arası Film Festivali kapsamında, sinema dünyasında ‘Sadi abi’ olarak tanınan eleştirmen Sadi Çilingir, emek ödülüne layık görüldü. Malatya Valiliği koordinasyonunda Malatya Büyükşehir, Battalgazi...

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Malatya Uluslar arası Film Festivali kapsamında, sinema dünyasında ‘Sadi abi’ olarak tanınan eleştirmen Sadi Çilingir, emek ödülüne layık görüldü.

Malatya Valiliği koordinasyonunda Malatya Büyükşehir, Battalgazi ile Yeşilyurt belediyeleri ve İnönü Üniversitesi’nin destekleriyle düzenlenen festival, beyazperde önünde olanlarla birlikte sinemaya emek verenlere de sahip çıkıyor. Bu kapsamda yapıcı eleştirileri, gençlere verdiği destekleri her daim gençlere verdiği destekle sinemaya katkı sunan sinemanın ‘Sadi abisi’ Sadi Çilingir emek ödülüne değer görüldü.

Çilingir, daha önce de İzmir Kısa Film Festivali ve 12. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde de emek ödülüne layık görülmüştü.

Sadi Çilingir’e Emek Ödülü, 21 Kasım Cuma gecesi, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan festival açılış töreninde takdim edilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.