Sincan'daki Sel Mağdurları Yetkililerin İlgisizliğine Tepki Gösterdi

Sincan'daki Sel Mağdurları Yetkililerin İlgisizliğine Tepki Gösterdi

Ankara Sincan ilçesi Malazgirt Mahallesi 150. Sokak'ta dün akşam saat 17.00 sıralarındaki yağış sonrası evleri su altında kalan vatandaşlar, yetkilileri ilgisizlikle suçladı.Sokağa yeni yapılan 'Şehit Rıdvan Süer Parkı ve Koşuyolu Parkı'nın...

Ankara Sincan ilçesi Malazgirt Mahallesi 150. Sokak'ta dün akşam saat 17.00 sıralarındaki yağış sonrası evleri su altında kalan vatandaşlar, yetkilileri ilgisizlikle suçladı.

Sokağa yeni yapılan 'Şehit Rıdvan Süer Parkı ve Koşuyolu Parkı'nın giderinin olmaması nedeniyle evlerini su bastığını, canlarını zor kurtardıklarını belirten vatandaşlar, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Mağdurlardan Ramazan Elmalı, “Bakanımız olsun, herhangi biri olsun, belediye başkanı olsun, muhtar olsun, başbakan olsun gelip de bizimle ilgilenmedi. Bir anda geldi hiçbir şey yapamadık. Kendimizi dışarıya zor attık. Suya müdahale etme şansımız olmadı. Oluk gibi geldiği için ondan sonra biz kendimizi dışarı zor atık.” dedi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine dertlerini anlatan Elmalı, su ile dolan evin kullanılamaz hale geldiğini vurguladı. Ramazan Elmalı, "15-20 dakika civarında hemen doldu. Dışarısı da suyla kaplı. Dışarıdaki parkın alt yapısı olmadığından dolayı oradaki parkın suyu, Saraycık istikametinden geldi, oradan direkt evlere yönlendirildi. Altı ev şu anda sular altında.” diye konuştu.

“HER TARAF KULLANILMAZ HALE GELDİ”

Yağmur başladığından itibaren evlerine girebilmek için uğraş verdiklerini dile getiren mağdur vatandaş, “Her taraf kullanılmaz halde. Asgari ücretle çalıştığımız için biz bunları nasıl karşılayacağız? Nerede oturacağız?” diye sordu. Mağdur ev sahibi Elmalı, “Bakanımız olsun, herhangi biri olsun, belediye başkanı olsun, muhtar olsun, başbakan olsun gelip de bizimle ilgilenmedi.” siteminde bulundu.

"Biz mağdur duruma düştük, çaresiziz. Biz bu halde ne yapacağız? Yardımlarını bekliyoruz." diye sözlerini sürdüren Ramazan Elmalı, “İtfaiye ekibinden çok memnunuz. Saat 17.30 civarı geldiler. Hala devam etmekteler. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar bizler için. Ambulanslar geç geldi. Burada kaç kişiyi sulardan çıkarttık. Ambulans bir ara geldi, yükledik gönderdik.” dedi.

Her yağmur yağışında endişe yaşadıklarını belirten vatandaş, “Başbakan ve cumhurbaşkanımızdan, belediye başkanlarından yardımlarını bekliyoruz. Şu anda mağdur durumdayız.” diye konuştu.

“HALİMİZİ HATIRIMIZI SORAN YOK”

Mağdurlardan İsmail Kılıç da sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin yardıma geldiğini söyledi. Kılıç, “Hiç halimizi hatırımızı soran yok. Ama şuranın bir gideri olsaydı. Şu anda bu rezilliği çekmezdik. Bu zamanında düşünülseydi biz bu sıkıntıyı görmeyecektik, bunun yapılmasını istiyoruz. Bir sefer oldu. Artık bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yetkililerin bunu yapması lazım. Buraya otopark vermişler. Ben buraya arabayı çekmişim. Gördüğünüz gibi araba sürüklenip gidiyor.” diye konuştu.

Diğer sokak sakini Seyit Elmalı, çocuğunun okula gideceğini belirterek şunları aktardı: “Nasıl gidecek? Nereye göndereyim okula çocuğu?” diye konuştu. Aile olarak burada kaldığını ifade eden Elmalı, “Şu anda dışarıdayız. Geceden beri bu vaziyette bekliyoruz. Hazır kıta. Hiç kimse gelmedi. Sincan Belediye Başkanı dahi 'geçmiş olsun' demek amacıyla gelmedi. Oya geldikleri zaman kapı kapı dolanıyorlar. Ama böyle işlere, afet durumlarına geldiği zaman kimseyi bulamıyoruz.”

Seyit Elmalı, Sincan ASKİ ekiplerinin bu sabah 08.00'de yardıma geleceği söylenmesine rağmen hala gelmemesine tepki gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.