Sinan Yağmur, okurlarıyla buluştu

Sinan Yağmur, okurlarıyla buluştu

'Aşkın Gözyaşları' kitabıyla tanınan, son yılların en çok okunan yazarlarından biri olan Sinan Yağmur Konya Kitap Fuarı'nda okurlarına şiir dinletisi sundu

Okurlarının büyük ilgi gösterdiği dinletinin ardından kitaplarını da imzalayan Yağmur, en büyük duasının Konya da yaşamak ve ölmek olduğunu söyledi.
AŞK, KÖZÜ ÖZ YAPMAKTIR
Sinan Yağmur Konya Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 'aşk'ı anlattı. İmza günlerinde ve düzenlediği söyleşilerde okurlarının kendisine sürekli benim Şems'im nerede? diye sorduğunu anlatan Yağmur, “Sen aşkı mı istiyorsun? Sen ete, kemiğe aşk demişsin. Sokakta bulmuşsun aşkı. Şimdi de pazarda satılmasına itiraz ediyorsun. Mevlana Şems'i 40 yıl bekledi. Şems'i istemek, Şems'i beklemek közü öz yapmaktır'' dedi.
Hz. Mevlana'nın Şems-i Tebrizi ile tanıştığında ünlü, sözü dinlenen, sevenleri olan güçlü bir kişi olduğunu aktaran Yağmur, “Şems'in Mevlana'dan ilk isteği bunlardan feragat etmesiydi. Ona dedi ki, 'Babanın ağzıyla konuşuyorsun. Kitaplardan okuduklarını anlatıyorsun. Sıkıştığında kütüphaneye kaçıyorsun. Söyle Mevlana sende senden ne var? Söylediklerine kendinden ne kattın?' Bu sözlerle onu kendine getirdi. Aşkı isteyen önce kendine gelmeli. Ve sormalı kendine ben aşka ne kadar hazırım?” ifadelerini kullandı. Mevlana'yı bir şair, bir filozof gibi göstermeye çalışanlar olduğunu belirten Yağmur, “Konya'ya gelmeden, Konyalı ile aynı sofrada oturmadan, Konevi Camii'nde namaz kılmadan, boğaza nazır evlerinde bir elinde şarap bir elinde kalem Mevlana'yı anlatmaya çalışanlar utansın” diye konuştu.
KONYA'DA ÖLMEK İSTİYORUM
Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Konya Kitap Fuarı'na yaptığı katkılardan dolayı kendisine gönderdiği hediyeyi kabul eden Yağmur, “Benim içi en büyük hediye Konya'da yaşamak. Bu benim en büyük duamdı. Allah'a şükür duam kabul oldu. Konya'da yaşıyorum ve Konya'da ölmek istiyorum. Ancak okurlarım beni İstanbul'da yaşıyor sanıyor. Aşkın Gözyaşları kitabımdan sonra bu tür teklifler geldi. İstanbul'a gel, sana burada ev alalım. Şöyle mevkiler verelim diye. Ancak ben kabul etmedim. Konya'dan ayrılmadım” dedi.
YUNUS ALTINBEYAZ
Foto altı: Aşkın Gözyaşları'nın yazarı Sinan Yağmur en büyük duasının Konya'da yaşamak ve ölmek olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.