Simav Özel Bahar Koleji'nin Bursluluk Sınavına Rekor Katılım

Simav Özel Bahar Koleji'nin Bursluluk Sınavına Rekor Katılım

Kütahya'nın Sima ilçesindeki Özel Bahar Koleji tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen 4.

Kütahya'nın Sima ilçesindeki Özel Bahar Koleji tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen 4. sınıflar arası bursluluk sınavı BAFEMYA, rekor sayıda katılımla yapıldı. Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinden 450 öğrencinin katıldığı sınava, 4. sınıflar aileleriyle birlikte büyük ilgi gösterdi. Sınavda Türkçe'den 15, Matematik'ten 15, Fen Bilimlerin'den 12, Sosyal Bilgiler'den 12 ve İngilizce'den 6 soru soruldu.

Okul Müdürü Ahmet Tekiş, yaptığı açıklamada, "Sınav katılan öğrencilere, toplam 60 soru yönelttik. Süreyi ise 80 dakika olarak belirledik. Bu ödüllü sınavla öğrencilere bilimsel düşünme alışkanlığını kazandırmak, kaynaşmalarını sağlamak ve kendine güven duygularını geliştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Sınav sebebiyle erken saatlerde Esenevler Mahallesi'ndeki okula giden öğrenci ve velilerin heyecanlı olduğu gözlendi. Okul girişinde sınav salonlarını öğrenen veliler, daha sonra bekleme salonunda ve bahçede çocuklarını bekledi. Öğrenciler sınavda ter dökerken konferans salonunda, Müdür Yardımcısı Sedat Yaldız tarafından velilere okulun başarılarıyla ilgili bilgi verildi. Sınav sonuçlarının 11 Nisan 2014 günü duyurulacağı belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.