Sille'de 9 katlı binalar inşa edilecek! Arsaların konumu dikkat çekici

Sille'de 9 katlı binalar inşa edilecek! Arsaların konumu dikkat çekici

Türkiye'de konut üretiminde yaşanan aksamalardan dolayı kiralık ve satılık ev sayısı azaldı. Konya'da 5 bin yıllık mahallenin sınırları içinde yer alan bölgeye 9 kat imar verildi. Belediye bu arsaları 30 milyon liraya satacak.

Türkiye genelinde konut üretimi son yıllarda düşüşe geçti. Ekonomik gerekçelerle inşaat firmaları yeni proje sayısını azalttı. Buna en büyük etken ise artan arsa fiyatları oldu. Son yıllarda Konya merkezde inşaat yapacak arsa sayısı azaldığı için fiyatlar uçuşa geçti.

KİRALIK DAİRE SORUNUNUN BİTMESİ İÇİN YENİ BİNALAR İNŞA EDİLMELİ

Müteahhitler bu fiyatlarla inşaat yapmanın zor olduğunu düşündükleri gerekçesiyle projelerini yavaşlattı. Belediyeler ise bu doğrultuda yeni bölgelerdeki arsaları imara açtılar. Konut inşa sayısında azalışa bağlı olarak kiralık daire sorunu ortaya çıktı. Güncel olarak Konya'da en ucuz dairenin aylık kirası 10 bin liraya yükseldi.

konya.jpg

YATIRIMCILAR KONYA'DA İMARA AÇILAN ARSALARA İLGİ GÖSTERİYOR

Belediyenin imara açtığı bölgeler ise vatandaşın ve inşaat firmalarının ilgisini çekiyor. Kısa süre önce Selçuklu'da Aşağıpınarbaşı Mahallesi imara açıldı. 6 kata imarlı arsaların satıldığı mahalleye yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği söyleniyor. Son olarak ise Sille Mahallesi sınırları içerisinde yer alan iki arsa satışa çıkarıldı. Bahsi geçen bu arsaların 9 kata imarlı olması dikkat çekti.

sille-222.jpg

9 KATLI BİNALAR BU BÖLGEYE İNŞA EDİLECEK

Konya genelinde yeni imara açılan bölgelere 6 kat imar verilirken Sille'de yer alan arsaya 9 kat imar verildi. Selçuklu Belediyesi bu bölgede iki tane arsayı satışa çıkardı. Arsalardan birisi 2.549 metrekare. Söz konusu arsa için muhammen bedel 14 milyon lira olarak belirlendi. Diğer arsa ise 2.913 metrekare.

sille-3.jpg9 kat imar verilen arsalar bu şekilde

Bu arsa için Selçuklu Belediyesi muhammen bedel olarak 16 milyon lira belirledi. İki arsanın satışı için muhammen bedel ise 30 milyon liraya denk geliyor. 9 kata imarlı bu arsaların ihalesi ise 14 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

sille-2.jpg

Arsalar Sille Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor ancak turistik tesislerin olduğu bölgeye birkaç kilometre mesafede konumlanıyor.

sille-satilik.jpgİmara açılan arsalar Kelebekler Vadisi'ne yakın konumda ancak Sille Mahalle sınırları içerisinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum