Silah bırakan PKK'lı tutuksuz yargılanacak

Silah bırakan PKK'lı tutuksuz yargılanacak

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da "Dağdakiler inecek cezaevleri boşalacak" sözleri ile atılacak adımlar belli oldu

Cezaevlerindeki KCK'lılar ile dağdaki PKK'lıların ayrı ayrı ele alınması bekleniyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, ilk etapta, örgüt üyesi olan veya sadece örgütün amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren ancak şiddete bulaşmayanların durumu gözden geçirilecek.

'DAĞDAKİLER İNECEK,CEZAEVLERİ BOŞALACAK'

Çatışmanın aktif tarafı olmayan KCK'lıların tutuksuz yargılanması mümkün olabilecek. Dağdaki PKK'lılara farklı bir eve dönüş yasası çerçevesi oluşturulması için sivil örgütler ve düşünce kuruluşları ile ortak çalışma yapılacak. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 'Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak' mesajı sonrası, Ankara'da çözüm sürecinin ileriki aşamalarına yönelik çalışmalara hız verildi.

TEK ŞART SİLAHLARIN TESLİM EDİLMESİ

Toplumsal Mutabakat Yasası'nın nasıl olacağı konusunda sivil kuruluşlar ve düşünce üretim merkezleri de katkı sunacak. Ancak bunun için silahların teslim edilmesi ve toprağa gömülmesi öncelikli kriter olacak. Silahlı örgüt üyeliği suç olmaktan çıkmayacak, belli bir süre silahlarını bırakanlara yeni bir şans verilmesi önerisi gündeme alınacak. Tasarlanan düzenleme genel af niteliğinde olmayacak.

TCK 220/6 ile silahlı örgüt üyeliğinin kriterlerini belirleyen 314'üncü maddenin yeniden düzenlenmesi tartışılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.