Şikayet değil şükretmeliyiz

Şikayet değil şükretmeliyiz

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Konya genelindeki liselere yönelik düzenlediği “40 Yazar Buluşması” programının bu haftaki konuğu, gazetemiz Muhabiri ve Yazarı Emre Özgül oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Projesi programında bu hafta Merhaba Gazetesi Muhabiri ve Yazarı Emre Özgül öğrencilerle buluştu. Program, proje kapsamındaki tiyatro gurubunun Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu'nda "Kanaatkârlık" teması üzerine kurulan tiyatro gösterisi ile başladı.  Etkinliğe Medeniyet Okulu Koordinasyon Merkezi görevlileri Hasan Cihat İslamoğlu ve Kamil Özel,   Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ayşegül Sezgin katıldı. Gösterimin ardından Emre Özgül, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Proje kapsamında daha sonra Emre Özgül “Yazar Buluşmaları” programında  Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Özgül'e Müdür Yardımcısı Arif Uysal, eşlik etti.   Özgül, öğrencilere Medeniyet Okulu Projesi’nde ayın konusu olarak belirlenen "Kanaatkârlık" hakkında bilgiler verdi.

3-054.jpg

KANAAT EDEN HER ZAMAN DAHA MUTLUDUR

İnsan için en büyük zenginliğin kanaat olduğunu dile getiren Özgül, "En büyük zenginlik kanaat etmektir. Kanaat, Allah'ın verdiğine razı olmaktır" dedi. Kanaat göstermenin sadece ekonomik anlamda olmayacağını belirten Özgül, "İnsanın en büyük düşmanı nefsidir. Nefsimiz, sürekli her şeyin daha fazlasını ister. Oysa biz elimizdeki kazanımlar ile yetinmeyi bilmeliyiz. Kanaat etmek, insanın hayallerini kısıtlı tutması demek de değildir. Kanaatkâr olan bir birey, çalışma azmini de kaybetmemelidir. Kanaat eden, her zaman daha mutlu ve huzurludur. İsraf, hırsı ortaya çıkarır. Hırs da şükür yerine şikayet ettirir. Helal kazancı terk ettirir. Malı olmayan kimsede hırs değil kanaat olmalıdır. Malı olan kişide ise cimrilik değil, cömertlik olmalıdır" şeklinde konuştu.

4-026.jpg

KANAATSİZLİK DOYUMSUZLUK DOĞURUR

Kanaatın kararını bilmek olduğuna vurgu yapan Özgül, az malı olanın korkmaması gerektiğini söylerken; çok mala sahip olanın da şımarmaması gerektiğinin altını çizdi. Özgül, konuşmasını şöyle tamamladı: "Kanaat, hazinedir dedim. Bu hazineye fakirlerden çok, zenginlerin ihtiyacı var. Kendisinin ve gerçek malının değerini bilmeyen kimse israftadır. O zaman elimizdekinin kıymetini bilmeliyiz. Şikayet yerine şükretmeliyiz. Kanaatsizlik, doyumsuzluk doğurur. İsraf deyince akla sadece çöpe ekmek atmak veya yemek dökmek gelmemelidir. Asıl israf, vücuda giren gıdaları zulüm ve kötülük yolunda kullanmaktır."

MUHARREM DURSUN

6-010.jpg1-043.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.