SİHA destekli istihbarat operasyonları terör örgütlerine darbe vurdu

SİHA destekli istihbarat operasyonları terör örgütlerine darbe vurdu

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), nokta operasyonlarla bu yıl şu ana kadar PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin sözde üst düzey kadrolarındaki 17 teröristi etkisiz hale getirdi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, dünya genelinde tehditlerin evrilmesi karşısında yöntemleri ve yapısını sürekli değiştirerek yenileyen MİT, hem sahada istihbarat toplayarak hem de teknolojik imkanları kullanarak terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürüyor.

Yurt içi ve dışındaki nokta operasyonlarla terör örgütlerinin hareket kabiliyetini kısıtlayan MİT, yılbaşından bugüne kadar başta PKK, DEAŞ, MLKP ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda sözde üst düzey 17 teröristi etkisiz hale getirdi.

Hem istihbarat ve hem de operasyonel alanda etkin şekilde kullanılan SİHA destekli operasyonlarda 11'i PKK, 2'si DEAŞ, 2'si MLKP, 1'i FETÖ ve 1'i El Kaide mensubu 17 terörist, nokta operasyonlarda öldürüldü ya da yakalandı.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 20 Nisan 2022'de cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi olan terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sorumlusu Ahmet Şoreş kod adlı Zeki Gürbüz ve sözde Suriye sabotaj sorumlusu "Fırat Neval" kod adlı Özgür Namoğlu, 6 Ocak'ta Suriye'nin Haseke kentinde düzenlenen operasyonla etkisizleştirildi.

Kırmızı bültenle aranan, MİT ve Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 24 Ocak'ta yakalanan terör örgütü El Kaide üyesi M.Ş, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının planlanmasında ve uygulanmasında kilit rol oynayan PKK/YPG'li Halil Menci, Suriye'de 22 Şubat'ta gerçekleştirilen özel operasyonla etkisiz hale getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.