Sigortalı olmanın önemini çocuklara ''KİT'' anlatıyor

Sigortalı olmanın önemini çocuklara ''KİT'' anlatıyor

SGK'nın çocuklara yönelik hazırlanan kitapçıktaki ''Kahraman KİT ve Akıllı Can'' karakterleri, çocukların renkli dünyalarına hitap ediyor

SGK tarafından AB desteğiyle hazırlanan bir proje kapsamında işçi, işveren, ev hanımı ve çocuklara yönelik bastırılan kitapçıklarla sigortalılık bilincinin artırılması amaçlanıyor.
     SGK, çocuklara yönelik bastırdığı ''Kahraman KİT ve Akıllı Can'' karakterlerinin bulunduğu kitapçıkta, babasının sigortasız çalıştığını öğrenen Akıllı Can'ın dedesini nasıl tedavi ettireceği ve imdadına yetişen Kahraman KİT'in yardımları anlatılıyor.
     Resimlerle desteklenen ve sigortalılığın öneminin hikayeleştirilerek anlatıldığı kitapçığın, 14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası'nda ilköğretim okullarında dağıtılması planlanıyor.
     Konya SGK Müdürü Cem Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlarda küçük yaşta sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.
     Vatandaşların, sosyal güvenlik şemsiyesi içine girdikten sonra, anne rahminden mezara kadar sosyal güvenlik zincirinin devam ettiğini anlatan Dinç, bu çerçevede SGK Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan AB destekli Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi'nin (KİTUP) sigortalılık bilincinin her yaştan insanda oluşturulmasının hedeflendiğini bildirdi.
     Proje çerçevesinde işçi, işveren, ev hanımı ve çocuklara yönelik broşürler bastırıldığını ifade eden Dinç, ''Mizahi yönden çocukların anlayacağı şekilde sigortalı olmanın öneminin çocukların dünyasıyla anlatılması asıl hedefimiz'' diye konuştu.
    
     -Kahraman KİT, sigortalı olmanın gerekliliğini anlatıyor-
    
     Çocuklara yönelik hazırlanan kitapçıktaki sigortalı olmanın gerekliliğinin anlatan ''Kahraman KİT ve Akıllı Can'' karakterlerinin, çocukların renkli dünyalarına hitap ettiğini vurgulayan Dinç, şunları kaydetti:
     ''KİT, çocukların sosyal güvenlik anlamında bilinçlenmesini sağlayıcı ana karakter olarak ortaya çıkıyor. Bunların basımını artırıp ilköğretim okullarında dağıtarak bunu yaygınlaştırmaya çalışacağız. Bu robot KİT'in çizgi film karakteri olarak da ön plana çıkması için teklifler sunduk. Bu yönde de çalışmalar devam ediyor. KİT kurumun hedef kitlesi seçiminde önemli bir karakter olacak. Vatandaşlarımız, sigortalı olmanın önemini anlayacak. Burada 'niçin sigortalı olunması gerekiyor-', 'sigortalı olduktan sonra sigortalının kazanımı ne olacak-' gibi konular basit bir dille anlatılıyor. Kitapçıkta, sigortalılıkla ilgili önemli konular, çocuklara basit şekilde anlatılmış. Vurgulu cümleler var. Çocukların hayal dünyasına hitap etmiş bir karakter, sosyal güvenliğin anne, baba, dedeler ve her şeyden önce kendileri için ne kadar önemli olduğu anlatıyor.''
     İnsanlara doğru argümanlarla ulaşmanın önemine değinen Dinç, ''İnsanlara ulaşırken, o argümanları kullanmak onları ileti etmek değil de cezbetmek önemli. Bizler Konya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak hedefimiz vatandaşlara doğru sloganlarla ulaşmak istiyoruz'' dedi.
     Sosyal güvenlik şemsiyesi altına girmenin çocuk dünyasındaki öneminin büyük olduğuna dikkati çeken Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Farkında olmadan çocuklarımız tarafından yönlendiriliriz. Çocuklarımız evin en küçük ama en önemli yapı taşlarıdır. Onların bilinçlenmesi, aslında ister istemez anne babaları yönlendirecektir. Çocuklarının 'Sen neden sigortasız işçi çalıştırıyorsun, bak bu kötü bir şey baba' dediği anda baba yaptığı yanlıştan dönecektir, hedefimiz bu. Bir patron düşünün, yanında 30 işçi çalıştırıyor. 'İşçilerinin sigortasını yaptır' diye baskı yapan bir eş, önemli bir rol üslenmiş oluyor. İşçi ve işverenlelerle birlikte onların eş ve çocuklarına yönelik bir çalışma.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.