Sigortada düşüş beklenmiyor!

Sigortada düşüş beklenmiyor!

Trafik sigortası primlerindeki yüksek fiyatlar sürücüleri zorluyor. Poliçe fiyatlarında indirim yapılacağı söyleniyor. Ancak sigortacılar fiyatlarda bir düşüş beklemiyor. Mustafa Kaymaz, “Sürücüye haksızlık yapılıyor” dedi

Araç sahipleri, zorunlu trafik sigortasındaki yüksek fiyatlardan şikayetçi. Trafik sigortası geçtiğimiz yıldan beri çok pahalı. Bu durumdan yakınan sürücüler ise çaresiz. Bazı sürücülere bin 500 lira çıkan trafik sigortası halkın belini büküyor. Sigortacılar da fiyatların yüksek olmasının halkı zorladığını söylüyor. Fiyatları indirmek için hükümet bir dizi adım attı. Son günlerde “Trafik sigortasında yüzde 20 oranında indirim yapılacak” şeklinde haberler yayınlandı. Sigorta acenteleri ise indirim beklemiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sigortacı Mustafa Kaymaz, fiyatlarda bir düşme beklemediklerini söyledi.

FATURAYI SÜRÜCÜYE KESİYORLAR

Fiyatların yükselmesinin birçok nedeninin bulunduğunu hatırlatan Kaymaz, “Bunlardan en başlıcası sigorta şirketlerinin kendi arasında yapmış olduğu haksız rekabettir. Bazı şirketleri saf dışı bırakabilmek için kendi aralarında rekabete girdiler ve şu an 6-7 yılın zararının faturasını sürücülere kesiyorlar. Sigorta şirketlerinin risklerinin artması da fiyatlara yansıdı  eskiden ödenmeyen değer kayıpları ödenmeye başladı, Kalıcı sakat kalma durumlarında bakım hizmetleri ödenmeye başlanmıştır. Trafikte lüks araçların çoğalmasıyla birlikte hasar maliyetlerinde de bir yükseliş oldu. Bunların hepsi bir araya gelince trafik sigortasında da bir yükseliş söz konusu oldu. Bu yükseliş 2015’te başladı ve ortalama olarak yüzde üçyüz yükseliş gerçekleşti” sözlerini kullandı.

SİGORTA FİYATLARI DÜŞMEZ

Fiyatlarda düşüş beklemediklerini dile getiren Kaymaz, “Trafik sigortasında bir düşüş olacağı yönünde söylentiler olsada bu gerçeği yansıtmıyor. Biz düşüş beklemiyoruz. Çünkü Trafik sigorta primlerinin yüksek seviyelerde seyretmesine rağmen sigorta şirketleri zarar ediyor. Trafik sigortası fiyat aralıkları da bir hayli yüksek. Bir çok etkene göre hesaplanan trafik sigortası fiyatları ortalama olarak 450-bin 500 lira arası değişiklik gösteriyor. İlk aracını alan genç sürücü adayları sürpriz trafik sigortası primleriyle karşılaşabiliyor. Genç sürücüler yüksek trafik sigortası primlerini ödemek zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

ONLİNE SİGORTA GÜVENLİ DEĞİL

“Trafik sigortası kestirirken güvenli olan acentaları tercih edin” diyen Kaymaz sözlerine şöyle devam etti: “Artık online olarak da poliçe kestiriliyor. Online trafik sigortası kestirmek yerine bir sigorta acentasına gitmenizi tavsiye ediyorum. Yüz yüze görüşerek fiyat alın ve trafik sigortasını ondan sonra kestirin. Güvenlik noktasında sıkıntılar yaşanıyor.” Kasko fiyatlarında ciddi bir değişikliğin olmadığını belirten Kaymaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Trafik sigortasının yükselmesi sürücüleri olumsuz etkiledi. Aşırı yükseliş gösteren trafik sigortası primleri kasko fiyatlarını etkilemedi. Kasko fiyatları geçtiğimiz dönemlerle aynı aralıkta seyrediyor. Kasko fiyatlarında yıllık enflasyon oranları doğrultusunda ufak bir yükseliş dışında bir değişiklik olmadı.”

SALİH ACIBADEM  merhabahaber.com     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.