Sigara kullanımı üretimi düşürüyor

Sigara kullanımı üretimi düşürüyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, işyerlerinde sigara kullanımının üretimi ve hizmet kalitesini düşürdüğünü ifade etti.

Konya İl Sağlık Müdürlüğünün, sigarasızlaştırılan kurumları desteklemek adına düzenlediği, “Sigarasız kurum, belge ve flama takdim töreni’’ Özel Enderun Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Programa Konya Vali Yardımcısı Zikri Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve il sağlık müdürlüğü çalışanları katıldı.
Programda sigarasız kurum uygulaması kriterlerine uygun olan 28 kuruma, “Sigarasız Kurum Flaması ve Belgesi” takdim edildi. Bu kapsamda, ilk olarak Özel Enderun Lisesi ve Fen Lisesi Müdürlüğüne, Vali Yardımcısı Zikri Şahin tarafından flama ve belge takdim edildi. Enderun Lisesi Müdürü İlhan Yılmaz, sigarayla toplum olarak mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, gençlerin, güçlü ve sağlıklı bireyler olmalarında rol model olarak eğitimcilerin önemli yer teşkil ettiğini ifade etti. Ardından belge ve flama almaya hak kazanmış 28 kurum ve kuruluşa belge ile flamaları takdim edildi. Belge ve flama alan kurumlar arasında Özel Büyükşehir Hastanesi de yer aldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, sigaranın insan ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen zararlı bir alışkanlık olduğunu söyleyerek, Türkiye’ de sigara tüketiminin son 20 yılda yüzde 80 oranında arttığını belirtti. Sigaranın zararları hakkında istatistikî bilgiler veren Küçükkendirci şöyle konuştu: “Genellikle geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde, diğer ülkelere göre daha çok pazarı bulunan sigaranın Türkiye’de kullanım yaşı giderek düşmektedir. Türkiye’de erkeklerin yüzde 60’ı, kadınların yüzde 24’ü sigara içmektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de günde 300, bir saatte 12 kişi ve yılda yaklaşık yüz bin kişi sigara nedeniyle hayatını kaybetmektedir. İçilen her sigara insan ömründen 11 dakika çalmaktadır. Dünyada sigara yüzünden her sekiz saniyede bir insan yaşamını yitirmektedir.’’
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, sigarasız yaşam alanları oluşturulması bakımından iş yerlerinin özel bir konuma sahip oluğunu ifade ederek, işyerlerinde sigara içilmesinin sağlık sorunlara yol açmakla beraber, üretim ve hizmet kaybına yol açacağına dikkat çekti. İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, kurum olarak amaçlarının sigara alışkanlığını yok etmek, sigarasız yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyleyerek, sigarasız kurum belge ve flamasının tam anlamıyla sigarasızlaştırılmış kurumlara verildiğini söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise gerçekleştirilen organizasyonların sigarasız toplum ideali adına yararlı olacağını ifade ederek, flama ve belge alan kurumlara teşekkür etti.
OZAN BAYRAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.