Siftah Rize’ye nasip oldu 

Siftah Rize’ye nasip oldu 

Konyaspor’un Çaykur Rizespor’u 3-0 yendiği karşılaşmada golleri atan oyuncular bu sezon ilk golleriyle tanışmış oldu. Bytyqi, Mpoku ve Michalak galibiyetin mimarları olurken Yeşil-beyazlı forma ile de gol siftahlarını yapmış oldular 

Konyaspor’un Çaykur Rizespor’u 3-0 yendiği maçta ilginç bir istatistik orta çıktı. golleri atan oyuncular bu sezon ilk golleriyle tanışmış oldu. Bytyqi, Mpoku ve Michalak galibiyetin mimarları olurken Yeşil-beyazlı forma ile de gol siftahlarını yapmış oldular. Bytyqi bu sezon ilk golünü atarken  Konyaspor’da oyuna sonradan giren Paul Jose Mpoku ve Konrad Michalak ise Yeşil-beyazlı forma ile Süper Lig’deki ilk gollerini attı.
BYTYQİ 20 SANİYEDE GOLLE TANIŞTI 
Konyaspor’un başarılı kanat oyuncusu Zymer Bytyqi bu sezon ki ilk golünü 20. saniyede kaydetti. Cikalleshi'nin araya gönderdiği pasta, Umar'ın uzaklaştırmak istediği top Bytyqi'nin önüne düştü. Kaleci Gökhan Akkan ile karşı karşıya kalan Bytyqi'nin vuruşunda top ağlarla buluştu.
Karşılaşmanın ilk golünü atan Zymer Bytyqi maç sonunda şunları söyledi: “Bugün benim için ilk golümü atmak oldukça önemli. Golümünü erken ya da geç gelmesi çok önemli değil. sadece erken gol atmamız bizi biraz daha rahatlattı. Sokul'dan gelen topu top orada rakibin kafasından sekti, önüme düştü. zaten bugün gol atmadan önce Ersan Hocamız gol atacağımızı söylemişti. Galibiyete bu erken golümle katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Taraftarlarımıza buradan teşekkür ediyorum. başından beri bin desteklediler. buraya geldiğimden beri desteklediler. Sadece beni değil, takımımızı da destek bu desteklerini sürdürmelerini diliyorum.”

MPOKU TAKIMI VE TARAFTARI ATEŞLEDİ
Konyaspor’un tecrübeli orta saha oyuncusu Paul Jose Mpoku Çaykur Rizespor karşısında attığı 2. gol ile Süper Lig’de golle tanışmış oldu. Karşılaşmaya yedek başlayan Mpoku 59. dakikada Endri Çekiçi’nin yerine oyuna girdi. Tecrübeli oyuncu 62. dakikada Serdar Gürler’in  penaltı noktasına yerden gönderdiği pasa güzel bir vuruş yaparak topu filelerle buluşturdu. 
 Gol sonrası büyük sevinç yaşayan Mpoku taraftarları da destek için daha da hareketlendirdi.
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Paul Jose Mpoku  şunları söyledi. “ Kendimi rahatlamış hissediyorum. Çünkü ilk goller daima zor olur. Bugün ilk golümü bu maçta atmayı zaten istiyordum ve bu bu isteğim gerçekleşti. Özellikle galibiyetle katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Son haftalarda kendimi iyi hissediyorum ve takıma  elimden geldiğince destek olmak istiyorum. 
Taraftarlarımızdan istediğim, daha çok gelip bizi desteklemeye devam etmeleri, taraftarsız, futbol, futbol değildir. Onlar gerçekten yüksek enerjilerinin de bize çok destek veriyorlar. Özellikle bu galibiyet serisini yakalamışken bu yüksek enerjilerini desteklerse çok sevinirim” 
KONRAD MİCHALAK SONUNDA GOLÜNÜ ATTI
Konyaspor’un bu sezon kadrosuna kattığı kanat oyuncusu Konrad Michalak  yeşil-beyazlı forma ile ilk golünü eski takımı Çaykur Rizespor’a attı. Karşılaşmaya yedek başlayan Michalak  79. dakikada  Bytyqi’nin yerine oyuna girdi. Geçtiğimiz haftalarda gerdiği birçok pozisyonda pas şut tercihini iyi yapamayan tecrübeli oyuncu Çaykur Rize karşısında gol atmayı başardı.  Konrad Michalak. Maçın uzatma dakikalarında Abdülkerim Bardakcı'nın defans arkasına attığı pasla buluşarak ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan oyuncunun sert vuruşu kaleci Gökhan’ın yetersiz müdahalesi sonrası ağlarla buluştu. Michalak bu golle büyük moral buldu. 
Maç sonrası görüşlerini açıklayan Michalak şunları söyledi 
“Benim için çok önemli bir gün. Son maçlarda üzerimdeki şanssızlığı kırmam için çok önemli bir gol atmış oldum. Bundan sonra çalışmalarıma devam etmem gerekiyor. Hatta daha çok çalışmam gerekiyor ki daha çok asist yapabilirim ya da gol atarak bu harikulade taraftarı takım olarak mutlu edebilelim. Benim için daha önce de söylediğim çok önemli bir goldü. Bundan sonra taraftarlarımız da görmüş oldu ki benim de takımın başarısında bir bir nebze olsa yardımım dokunabiliyor ve elimden geldiğince tabii ki de çok çalışıp bu yardımımı daha daha da sürdürmeye çalışacağım. Onlardan tabii ki de tek isteğim taraftarımız bu şekilde gelip bizi desteklemeye devam etsinler.”

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.