Şifa'lı Öğrenciler Beyaz Önlük Giyerek Sağlık Ordusuna Katıldı

Şifa'lı Öğrenciler Beyaz Önlük Giyerek Sağlık Ordusuna Katıldı

Türkiye'nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi olan ve 2014 yılında kontenjanını yüzde 100 dolduran Şifa Üniversitesi, bünyesindeki 13 sağlık kurumu, 2 bin 300 personeli ve 2 bin 50 öğrencisiyle yeni akademik yılını törenle açtı....

Türkiye'nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi olan ve 2014 yılında kontenjanını yüzde 100 dolduran Şifa Üniversitesi, bünyesindeki 13 sağlık kurumu, 2 bin 300 personeli ve 2 bin 50 öğrencisiyle yeni akademik yılını törenle açtı. Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleri Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri öğrencilerinin beyaz önlük giydiği Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki akademik yıl açılış törenine akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hayatlarında ilk kez beyaz önlük giyen öğrencilere "Sağlık ve Beslenme" konulu ilk ders, Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yusuf Erdoğan tarafından verildi. Türkiye'nin sağlık alanında kurulan ilk tematik üniversitesinin Şifa Üniversitesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu üniversitede okumanın bir ayrıcalık olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, hayatta ilk kez beyaz önlüğü giyen öğrencilerle birlikte olduğunu, kendisinin 50 seneyi geride bırakmanın heyecanı içinde mütevelli heyeti başkanlığı vazifesine başladığını ifade etti. Öğrencileri tebrik edip başarı dileyen Erdoğan, sağlık ve beslenmenin birbiriyle iç içe olduğunu, canın boğazdan geldiği gibi yine boğazdan çıktığını, boğazdan giren gıdaların sağlıklı olmaması halinde kişinin sağlıklı olmasının da düşünülemeyeceğini dile getirdi. Sadece bedenin beslenmesiyle bir sürü acayip varlıklar ortaya çıkacağına belirten Erdoğan, bedenin yanında ruhun beslenmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığını, Türk halkının yokluk yıllarında, kestikleri kurbanları kavurma haline getirerek bütün yıl yemek için sakladığı günleri geride bıraktığını belirten Erdoğan, necip Türk milletinin bugün dünyanın dört bir tarafına ulaşır hale geldiğini anlattı. Prof. Dr. Erdoğan GDO, jelatin ve gıdaların ömrünü uzatmak için kullanılan maddelerin gıdaları tehlikeli hale getirdiğini kaydederek, sağlık görevlilerin sağlıklı beslenme konusunda büyük sorumluluk üstlendiğini anlattı.

'SAĞLIK ORDUSUNA KATILDINIZ'

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, beyaz önlük giyen öğrencilerin sağlık ordusunun fertleri haline geldiğini söyledi. Eskiden önlük giyme törenlerinin tıp fakültelerinde yapıldığını, tematik üniversite öğrencilerinin tamamın beyaz önlük giymesine karar verildiğini ifade eden Sarsılmaz, "Bu törenin hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün beyaz önlüğü giyerek resmiyete adım atıyorsunuz. Bu beyaz önlüğü giyerek sağlık mensubu, sağlık çalışanı olduğunuzu beyan ediyorsunuz. Her zaman size müracaatlar olacak, hakkını verin. Tereddüt yaşamayın. İlk yardım konusunda ne yapmanız gerektiğini 1. sınıfta öğreneceksiniz. Sağlık mensubu olmanın, zorluğunun yanısıra çok büyük avantajları vardır. Beyaz önlüğünü giydiğiniz zaman, o önlüğün tertemiz, pırıl pırıl ve ütülü olmasını istiyoruz. Bu aileye, hastaya güven verecektir." tavsiyesinde bulundu. Bugün beyaz önlük giyen öğrencilerin sağlık ordusunun mensubu olacağını da belirten Sarsılmaz, üniversite eğitimine başlayan öğrencileri kutlayarak, "Hayırlı olsun." dedi.

'BİR HASTAYI TEDAVİ ETTİĞİNİZDE O MUTLULUĞU HİÇBİR MADDİ VARLIKLA SATIN ALAMAZSINIZ'

Şifa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa markasının 1979 yılında Türkiye Tabipler Vakfı'nın heyecanı ile başladığını, 1983'te küçücük poliklinikle çıkılan yolda bugün üniversiteleri, hastaneleri, poliklinikleriyle sağlığa hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Eğitime 2011'de 246 öğrenciyle başlayan Şifa Üniversitesi'nin, dördüncü yılına geldiğinde 2 bin 55 öğrenci, 259 akademisyen ve 15 kurumla hizmet eder noktaya ulaştığı bilgisini de verdi. Beyazın saflık, temizlik, huzur ve güvenin sembolü anlamına geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ateş, her sağlık mensubunun din, dil, ırk ve düşünceleri ne olursa olsun farklılıkları biraraya getirip aynı havuzda en güzel beyazlığı çıkarması gerektiğini belirterek, "İşte beyaz önlüğün de böyle manası var. Güveni, saflığı, güzelliği gösteren bir obje. Her zaman sıkıntılı ve hasta bireylerle karşılaşacaksınız. Karşınızda kimi zaman bir günlük bebek, kimi zaman 90 yaşında teyzeler, dedeler olacak. Beyaz önlüğünüzü giyerek bir günlük bebeğin annesinin, babasının karşısına çıkıp bilgi verdiğinizde, tedavi ettiğinizde o mutluluğu hiçbir maddi varlıkla satın alamazsınız." dedi.

Bugün itibariyle 700'e yakın öğrencinin Şifa ordusuna dahil olduğunu, yeni gelen talebelerle 2 bin olan psikolojik sınırı aştıklarını da dile getiren Prof. Dr. Ateş, "Bu 2 binlerin 22 binler olduğuna, bugün buradaki talebelerimizin birçoğunun şahit olacağı kanaatindeyim. Bugün herkes çok mutlu, bu kadar öğrencimin yeni bir döneme başlaması beni de mutlu ediyor. Bundan 10-15 sene sonra bu üniversitenin öğretim üyesi, dekan yardımcıları, dekanları, rektörü olduğunuz zaman, esas o zaman biz çok daha mutlu olacağız. Her bir öğrencimiz buna aday ve lâyıktır." diye konuştu. Rektör Vekili Mehmet Ateş, sağlık ordusuna katılan öğrencileri tebrik ederek eğitim hayatlarında başarı diledi.

Akademik yıl açılış töreninde, bilimsel ve sosyal sorumluluk alanındaki projeleriyle ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren Şifa Üniversitesi öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Salonu dolduran misafirler, "Yetenek Sizsiniz" yarışmacılarından Kıvanç ve Burak'ın gösterisiyle de neşeli dakikalar geçirdi. Tören, Şifa'nın eğitim kadrosuna katılan 1. sınıf öğrencilerinin beyaz önlük giymesiyle sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.