Side Festivali, Antalya Devlet Opera Ve Balesi Gala Konseriyle Son Bulacak

Side Festivali, Antalya Devlet Opera Ve Balesi Gala Konseriyle Son Bulacak

Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi ile Side Antik Tiyatro'da başlayan Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 14 Eylül'de Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin vereceği gala konseriyle sona erecek.

Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi ile Side Antik Tiyatro'da başlayan Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 14 Eylül'de Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin vereceği gala konseriyle sona erecek. Avrupa Festivaller Birliği(EFA) kapsamında yapılan Side Kültür ve Sanat Festivali bu sene 13'üncü yılında etkinliğini sürdürüyor. 2000 yılında dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay ve Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar destekleriyle başlayan uluslararası kültür ve sanat etkinliği sanat danışmanı Remzi Buharalı'nın öncülüğünde 4 yıldır EFA kapsamında yapılıyor.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla bu sene 13'üncüsünü Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin 2 bin yıllık antik tiyatroda başlattıkları uluslararası kültür ve sanat etkinliğinin 14 Eylül'de Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde gala konseriyle son bulacağını kaydetti.

Bu sene kültür ve sanat etkinliklerini Side Anektik Tiyatro ve 2 bin yıllık dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirdiklerini belirten Uçar, EFA kapsamında yaptıkları tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu ifade etti. Uçar, bu yıl kültür ve sanat etkinliği kapsamında antik tiyatroda Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi, Apollon Tapınağı'nda Aylin Aslım, Enbe Orkestrası ve Behzat Gerçeker, Tuncay Kayış&Golden Trombone Orkestrası'nın verildiği son olarak da antik tiyatroda Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin vereceği konserler festivalin son bulacağını aktardı.

    Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sanat danışmanı Remzi Buharalı, bu sene Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin açılış konseriyle 13'üncüsünü gerçekleştirdikleri festivalin, Antalya Devlet Opera ve Balesi gala konseriyle sona ereceğini kaydetti.

    14 Eylül'de saat 21.30'da antik tiyatroda gerçekleşecek gala konserinde Antalya Devlet Opera ve Balesi; Verdi, Saent-Saens, Gounod, Puccini, Rossini ve Bizet’in eserlerinden seçmeleri seslendirirken orkestraya Elvira Fatykhova (soprano), Aylin Ateş (mezzosoprano), Leonardo Caimi (tenor) ve Tuncay Kurtoğlu (bas) eşlik edeceği ifade edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.