Şiddetli geçimsizliğe karşı aileler eğitilecek

Şiddetli geçimsizliğe karşı aileler eğitilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, giderek artan boşanma oranlarına karşın gündeme getirdiği aile eğitimleri programının içeriğini belirlemek üzere harekete geçti.

Sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oluşturulacak yol haritasına göre, projenin pilot illerde başlayacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile Eğitim Programları'nın içeriğini belirlemek üzere sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle bir araya geldi. Bakan Şahin, aile kurumunun devamında ilişkilerin sevgi ve saygıya dayalı olmasının önemine dikkat çekti. Yapılan araştırmalara göre evliliğin ilk yıllarında boşanma oranlarının arttığını ve boşanan bir çok çiftin yeniden bir araya geldiğini söyledi. Şahin, çiftler arasındaki iletişim eksikliği, zayıf aile içi iş bölümü ve bütçenin planlanamaması gibi durumların yol açtığı şiddetli geçimsizliklerin yuvaların yıkılmasına neden olabildiğine işaret etti.

Türkiye’nin en güçlü yapısının halen aile birimi olduğunu ifade eden Bakan Şahin, “İki sorunla karşı karşıyayız. Evlenme yaşı oranları yükseliyor, boşanma oranlarında da binde altı oranında bir yükselme var. Böyle bir yükselme bizim için çok önemli bir sinyal. Bunu önemsememiz ve buna göre tedbirler almamız gerekiyor.” diye konuştu.

Şahin, yapılan görüşmeler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konunun neresinde duracağı, bu işin cazibesinin nasıl artırılacağı, eğitimlerin nasıl standartlaştırılacağı gibi soruların cevaplanarak bir yol haritası çizileceğini kaydetti. Şahin, şöyle devam etti:

“Hızlı bir şekilde bu sonuçları hemen alıp, bir pilot çalışma ile birkaç ilçede bunun hemen değişik uygulamalarına başlayacağız. Özellikle göç alan demografik yapısı farklı ilçelerde başlamak istiyoruz. Bunun da pilot çalışmasını birkaç farklı modelle yapacağız. Yarınlar adına bugün yaptığımız çalışmanın birçok evliliğin kurtulmasına vesile olacağına inanıyorum. Artık çiftler sorunlarını çözememe gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarında bir danışmanlık hizmeti almaya ihtiyaç hissediyorlar. Buradaki hedefimiz daha sağlıklı nesillerin yaşadığı ülkemizin gelecekteki hedeflerine ulaşabilmesi için en önemli unsur birey, kalkınmanın önceliği, toplumun sağlıklı olabilmesi için ailenin sağlıklı olması gerekiyor.”

Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ise eğitimlerin kendileri için son derece önemli olduğunu dile getirerek, “Son yaptığımız aile yapısı araştırması hala güçlü bir aile temelimizin olduğunu gösteriyor. Biz bu yapıyı korumak için çalışıyoruz. Yapılan araştırmalar ilk bir yılda boşanmaların olduğu gibi ileri yıllarda da yaşanabildiğini belirterek dünyada bu eğitimin verildiğine işaret etti." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.