Sıcaklar tehdit ediyor

Sıcaklar tehdit ediyor

Nem ile beraber etkisini fazla hissettiren sıcaklar insan sağlığını tehdit ediyor. Dr. Hasan Küçükkendirci, insanların mecbur kalmadıkça güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğini beli

Nem ile beraber etkisini fazla hissettiren sıcaklar insan sağlığını tehdit ediyor. Dr. Hasan Küçükkendirci, insanların mecbur kalmadıkça güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti

 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde olması insanların sıcaklardan bunalmasına neden oluyor. Aşırı sıcaklar birçok hastalığında meydana gelmesine neden oluyor. Uzmanlar özellikle güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtiyor. Hava sıcaklığının nem nedeniyle etkisini artıracağını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, yüksek derecedeki güneş ışınlarının insanı olumsuz etkileyeceğini söyledi. Güneşin dik geldiği 10.00 ile 16.00 arası saatlerde mecburi olmadıkça güneşe çıkılmaması gerektiğini aktaran Dr. Hasan Küçükkendirci, bu saatler arasında güneş etkisi iki kat daha fazla olduğunu anımsatarak, "İş gereği bu saatler içinde dışarı çıkılması gerekiyorsa. güneşin olumsuz etkisini en aza indirmek için şapka ve kasket giyilmeli ayrıca gözlük takılması gerekiyor. Güneşten az etkilenmek için beyaz gibi açık renkli ter emici penye giyilmelidir. Ayrıca bol sıvı tüketilmelidir. Su en sağlıklı sıvıdır. Su tüketimini unutmamalıyız" diye konuştu.

'HAMİLELER, ÇOCUKLAR VE KALP HASTALARI DİKKAT ETMELİ'

Hamileler, çocuklar ile kalp ve şeker hastalarının güneşten korunmaları gerektiğini dile getiren Dr. Küçükkendirci, "Güneş ışınları en fazla bu insanları etkiliyor. Bu insanlar güneş altında kalmamalıdır. Ayrıca deri hastalığı olan insanlar da güneşin olumsuz etkilerinden korunmalıdır. Yaşlı, kalp ve tansiyon hastaları sıcaklarda fazla efor harcamamalıdırlar. Gün içinde ılık sularla duş alınmalıdır. Ayrıca tüm insanlar öğle saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalırlarsa güneş kremi sürmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

'YAĞLI YEMEKLERDEN KAÇINILMALI'

"Yaz günlerinde insanların sağlıklarına dikkat ederek yağlı yemeklerden kaçınılmalıdır" diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaz günlerinde yağlı yemekler yerine haşlanmış yemek, belirli aralıklarla sebze ve meyve yenilmelidir. Ramazan ayın da yaklaşıyor. Ramazan ayında insanlar bu hususlara daha fazla dikkat etmelidirler. Ramazan ayında efor harcamamalıyız. Oruç olacağımız için sıcaklardan etkilenme daha fazla olacaktır. Bu ay içinde iftar ile sahur arasında bol sıvı tüketilerek sıvı ihtiyacı kapatılmalı ve enerji veren yiyecekler yenmelidir. Ramazan ayında sıcakların daha yüksel olması bekleniyor. Gün içinde güneş çarpması durumuyla karşılaştığımız takdirde 112 Acil servisi arayarak yardım istemeliyiz."

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.