Sibel Özkan Konak: Hedeflerimiz Büyük

Sibel Özkan Konak: Hedeflerimiz Büyük

Kazakistan’ın Almatı şehrinde devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda koparmada ve toplamda iki gümüş madalya alan milli halterci Sibel Özkan Konak hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Müsabakalar sonrası basın toplantısı düzenleyen...

Kazakistan’ın Almatı şehrinde devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda koparmada ve toplamda iki gümüş madalya alan milli halterci Sibel Özkan Konak hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.

Müsabakalar sonrası basın toplantısı düzenleyen milli halterci Sibel Özkan Konak, haltere 12 yaşında başladığını belirtti. Dünya şampiyonası öncesi hazırlık döneminde en iyi derecesinin 114 kilo olduğunu ifade eden Sibel Özkan Konak, bu şampiyonada daha iyi derece beklediğini ancak podyuma çıkmadan önce bacaklarına giren kramp nedeni ile bir talihsizlik yaşadığını söyledi.

Bir gazetecinin turnuvalarda her zaman ikinci olmasının sebebini sorması üzerine 'Kısmet' diye cevap veren Konak, aldığı gümüş madalyanın kendisi için altın madalya değerinde olduğunu vurguladı. Beklemedikleri bir aksilik olduğunu ve yarışlar öncesi bacaklarına kramp girdiğini ve açamadıklarını dile getiren Sibel Özkan Konak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için hedeflerinin büyük olduğunun altını çizdi.

TAŞPINAR: TERTEMİZ BİR MADALYA KAZANDIK

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar Cihan Haber Ajası’na yaptığı açıklamada şampiyonaya 14 sporcu ile katıldıklarını söyledi.

Türk halterinin daha önce büyük talihsizlikler yaşadığının altını çizen Taşpınar, toparlanma dönemine girdiklerini vurgulayarak milli halterci Sibel Özkan Konak’ın tertemiz bir madalya kazandığını ifade etti.

BAKAN KILIÇ: MİLLİ HALTERCİMİZİ TEBRİK EDERİM

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli halterci Sibel Özkan Konak için bir tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:

"Bayan sporcularımız, son yıllarda hemen her branşta elde ettikleri büyük başarılarla ülkemizin uluslararası camiada sıkça anılmasını sağlıyor. Bu kapsamda Kazakistan’da başlayan Dünya Halter Şampiyonası’ndaki derecesiyle dünya ikincisi olan Milli haltercimiz Sibel Özkan Konak’ı tebrik eder, başarılarının devam etmesini dilerim."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.