Sgk Binasını İşgal Eden Eylemcilerle Polis Arasında Arbede

Sgk Binasını İşgal Eden Eylemcilerle Polis Arasında Arbede

Mecidiyeköy'de yaşanan asansör faciası ile BEDAŞ'taki işçi çıkarmaları protesto etmek amacıyla DİSK üyeleri, Beyoğlu SGK merkezini işgal etti. Eylemi sonlandırmak isteyen polis ile eylemciler arasında arbede çıktı. Olay sonrası 18 eylemcinin...

Mecidiyeköy'de yaşanan asansör faciası ile BEDAŞ'taki işçi çıkarmaları protesto etmek amacıyla DİSK üyeleri, Beyoğlu SGK merkezini işgal etti. Eylemi sonlandırmak isteyen polis ile eylemciler arasında arbede çıktı. Olay sonrası 18 eylemcinin gözaltına alındığı bildirildi.

Olay Cumhuriyet Caddesi üzerindeki SGK merkezinde yaşandı. Protesto amaçlı DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyeleri binaya girerek söz konusu iş yerini işgal etti. Camlara pankart asan grup, 'İş kazası değil, bu bir cinayet' şeklinde slogan attı. Olay yerine önce sivil polisler geldi. Sivil polislerle grup arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Daha sonra binanın önüne iki adet çevik kuvvet polis aracı çekildi. Eylemciler çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Eylemcilerin gözaltına alınırken slogan atmaya devam ettikleri gözlendi.

Öte yandan oyuncu İlyas Salman'ın da binanın önünden geçerken eyleme destek verdiği görüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.