Sezaryenli doğum doğru değil

Sezaryenli doğum doğru değil

Sezaryenli doğum alarm veriyor. Sezaryenle dünyaya gelen bebekler sağlık problemi yaşıyor

Kadınlar Sezaryenle doğum gerçekleştirdikleri için en fazla 2 veya 3 bebek sahibi olabiliyor. Ayrıca Sezaryen operasyonu maddi anlamda da ülkeye çok büyük bir yük teşkil ediyor. Konu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, kadınların Sezaryenle doğum yapmalarını tavsiye etmediklerini bildirdi. Sağlıklı kadınların zorunlu bir durum olmadıkça normal doğum yapmaları gerektiğini aktaran Dr. Hasan Küçükkendirci, “Ülkemizdeki kadınların büyük bir bölümü fiziksel olarak normal doğuma hazırlar. Ancak kadınlar normal doğum gerçekleştirirken acı çekmemek, estetik sıkıntıları, korktukları ve normal doğumun faydalarını bilmedikleri için Sezaryenlı doğum yaptırıyorlar. Ancak bu doğru değil. İlk doğumunu Sezaryenle gerçekleştiren kadınlar diğer doğumlarını isteseler dahi normal doğum yapamıyorlar.” dedi. 

‘SEZARYENLA DÜNYAYA GELEN BEBEKLER SAĞLIK SORUNU YAŞIYOR’

Sezaryenle dünyaya gelen bebeklerin sağlık problemleri yaşadıklarını dile getiren Dr. Küçükkendirci, “Sezaryenle doğum gerçekleştiğinde bebeğin akciğerindeki su boşalmıyor. Bu nedenle bebek bir süre kuvezde kalmasına neden oluyor. Bu durum bebekle annenin hemen birlik kurmasını engelliyor. Ayrıca bebeğin ilk doğum sonrası kuvezde kalması çok iyi bir durum değil. Normal doğum sonrası bebek annesiyle hemen birlik kurabiliyor. Annenin bir sağlık problemi yoksa normal doğum Sezaryenli doğuma göre kat kat faydalıdır. Biz uzmanlar olarak orta bir sağlık problemi yoksa kadınların Sezaryen yerine normal doğum yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Sezaryenlı doğumun ülkeye ve ailelere maddi kayba neden olduğunu da vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, sözlerini şöyle tamamladı: “Sezaryenle doğum gerçekleştiren kadın yaklaşık 1 hafta hastanede kalmak zorunda. Bebekte kuvezde kalıyor. Bu durum belirli bir maddiyata tabi. Ayrıca kadının ameliyat olması ve ameliyat sonrası kullanılan ilaçlar var. Bu aile ve ülkemiz için maddi kayıptır. Şu an şehrimizde normal doğum oranı yüzde 25’lerde. Bu çok düşük bir oran. Kadınlarımıza normal doğum ve faydaları konusunda bilgilendirmemiz gerekiyor.”

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.