Seyit Onbaşı tiyatro sahnesinde

Seyit Onbaşı tiyatro sahnesinde

Çanakkale Savaşı kahramanlarından "Seyit Onbaşı"nın yaşamı, sinema filminin çekildiği Konyanın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde tiyatro oyunu ile canlandırıldı

Çanakkale Savaşı kahramanlarından "Seyit Onbaşı"nın yaşamı, sinema filminin çekildiği Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde tiyatro oyunu ile canlandırıldı.
Çanakkale Savaşı’nın seyrini değiştiren milli kahramanlardan Seyit Onbaşı’nın yaşamını konu alan sinema filmi çekimleri için İlmen beldesine gelen İzmir İsmail Gülnar Tiyatrosu bünyesinde faaliyet gösteren tiyatro oyuncuları, hazırladıkları tiyatro sahnesinde İlmenliler’in karşısına çıktı.
Oyunun sahnelenmesinden önce bir konuşma yapan tiyatronun sahibi ve oyunun yazarı, yönetmen İsmail Gülnar, Seyit Onbaşı’nın İlmen’de devam eden sinema filmi çekimlerine değindi. Bu filmin burada çekildiğini basında yer alan haberlerden sonra Türkiye’de duymayan kimsenin kalmadığını dile getiren Gülnar, “Bir haber oldu, bu kasaba her yerde tanınmış oldu. Çünkü, ben Seyit Onbaşı gibi bir Çanakkale kahramanını, yiğidin hayatını çekiyorum. 276 kiloluk top mermisini kaldırıp bizi düşmandan kurtaran kahramanın hayatını yazdım. Onu çekiyorum. Ben bu filmin konusunu rahmetli kızı Ayşe Teyze’yi dinleyerek yazdım. Onun dizinin dibine oturdum. Kendisine; ‘Ben babanın hayatını tiyatro olarak oynamak, film olarak çekmek istiyorum’ dedim. 2-5, 3 sene önce o anlattı ve ben yazdım. Gözümden o gün akan yaşlar, yazdığım, not düştüğüm kağıdın üzerine damladı. Allah nasip etti, tiyatro oyunundan sonra filmini de çekiyorum. Tiyatro oyunu olarak Türkiye’nin birçok ilinde 800 kez sahnelenen Seyit Onbaşı’yı 2,5 milyon gibi geniş kitlelere ulaştırdım” dedi.
İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin ise, kasabada bir noktaya dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Hepimizin tarihi bilgisi var. Ama bunları sıcak tutmak, çocuklarımıza aşılamak ve onlara aktarmak bizim görevimiz.”diye konuştu. Şahin, Seyit Onbaşı’nın hayatını konu alan filmin neden İlmen’de çekildiği konusunda da kasaba halkına bilgiler aktardı. Çekimlere destek ve katkılarından dolayı da teşekkür etti.
Konuşmaların ardından yaklaşık 1,5 saat süren tiyatro oyunu, 20 kişilik tiyatro ekibi tarafından sahnelendi. Oyun esnasında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. İlmen İlköğretim Okulu’nun bahçesinde sahnelenen tiyatro oyununa belde halkının katılımı yüksek oldu. Tiyatro oyununu İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin’in yanı sıra, Kıreli Belediye Başkanı Ali Mermer, Sekli Belediye Başkanı Ömer Mercan ile İmrenler Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder de izledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.