Seydişehirli öğrencilerin Çanakkale gezisi

Seydişehirli öğrencilerin Çanakkale gezisi

Seydişehir Belediyesi 'Çanakkale'yi Görmeyen Gencimiz Kalmasın' kültür gezilerine başladı.

Seydişehir Belediyesi 'Çanakkale'yi Görmeyen Gencimiz Kalmasın' kültür gezilerine başladı. Seydişehir Belediyesi eğitim, kültür ve sosyal etkinlikleri kapsamında  ilk kez geçen yıl  lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak başlatılan ve takdir toplayan “Çanakkale'yi Görmeyen Gencimiz” kültür gezileri  2011-2012 eğitim- öğretim yılında  yeniden başladı. 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilk gezi kafilesi tarih yolculuğuna çıktı. Kültür gezileri projesi ile her yıl lise son sınıf ve üniversite sınavına girecek olan gençlere motivasyonuna katkıda bulunmak ve kuruluş felsefesinin temelini teşkil eden Çanakkale Destanı’nın yazıldığı yerleri görüp, o duygularla şehitlerimizi ziyaret etmeleri amaçlanıyor. Seydişehir Anadolu Lisesi’nden oluşan  ilk öğrenci kafilesi  Seydişehir Belediye  Başkanı Abdulkadir Çat, Belediye Meclis Üyeleri, öğrenci velileri ve basın mensupları  tarafından   dualarla   uğurlandı.

Her Türk gencinin Çanakkale’yi görmesini arzu ettiklerini, bu gaye ile Seydişehir’de  her  yıl lise son sınıfa geçen  öğrenciler için Çanakkale Kültür Gezi Projesini hayata geçirdiklerini ifade  eden  Abdulkadir Çat, “Çanakkale’yi Görmeyen Kalmasın Kültür Gezi Projemiz ile   gençlerimizin  rehber eşliğinde ülkemizin tarihi için bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin cereyan ettiği toprakları görmeleri, Milli Mücadele'nin nasıl kazanıldığını, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını  gösteren bir tarih yolculuğuna çıkmalarını sağlıyoruz” dedi.

Gezi faaliyeti için öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Her cuma günü Belediye  önünden  hareket    edecek olan öğrenci kafilesi pazar sabahı ilçeye dönerek geziyi tamamlamış olacak. İlçedeki 9 lisenin son sınıfında okuyan yaklaşık 750  civarındaki öğrenciden isteyenlerin Çanakkale'ye geziye belediye tarafından götürülecek.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.