Seydişehir’de çevre   düzenlemesi yapıldı

Seydişehir’de çevre düzenlemesi yapıldı

Seydişehir Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi’nin ikinci etabı açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir’e yarı olimpik yüzme havuzu ve kütüphane yapmayı planladıklarını söyledi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Seydişehir’e kazandırdığı Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi’nin ikinci etabı açıldı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Türkiye’nin neresinde olursak olalım AK davanın ve Milliyetçi Hareket’in sevdalıları olarak Türkiye’yi geleceğe taşımak için liderlerimizin belirlediği hedef doğrultusunda sahada çalışıyoruz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da şehirlerin manevi merkezlerinin bulunduğunu belirterek, “İstanbul’un Eyüp Sultan’ı neyse Konya’nın Mevlana Meydanı neyse Seydişehir’in Seyyid Harun Veli Türbesi etrafı da bizim için o manada önemli manevi bir merkez. Bu merkeze hizmet etmek bizlere nasip olduğu için ne kadar şükür etsek azdır. Bugün ikinci etabın açılışını gerçekleştiriyoruz. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ diye ifade ettiğimiz şey işte tam da bu. Biz birbirimizin devamında iş yapmayı sürdürebilen, yıkmak için değil sürdürmek için çalışan bir ekibiz. İnşallah üçüncü etapta da karşı tarafta imar planı uygulamamızı yaptık. O bölgenin kamulaştırmalarını yaparak, Bakırcıevi’nden bu tarafa doğru görüntüyü daha da açacağımız güzel bir alanı ortaya çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE KÜTÜPHANE PLANLIYORUZ

Seydişehir’e daha önce kazandırılan hizmetlere değinen Başkan Altay şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimizde 3 temel noktada hedefler koymuştuk. Birincisi altyapısını tamamlayan ilçeler. Bu manada Seydişehir’imizin atık su arıtma tesisini, kanalizasyon, su eksiklerini tamamladık. Geçtiğimiz gün de ziyaret ettik. Çaltepe mevkiinde 20 milyon liralık bir yatırımla 5 mahallemizin suyla ilgili şikayetini giderecek bir işin de başlangıcını yapmış olduk. Köylerimizde belediyemizle birlikte parke uygulamaları gerçekleştirdik. İtfaiyemize güzel bir merkez kazandırdık. İkinci olarak merkezdeki sosyal hayatın ilçelerimizde de olacağını ifade etmiştik. Bu manada Seydişehir bunu en iyi başardığımız ilçelerden birisi. Çünkü Lise Medeniyet Akademimizi, Bilgehanemiz, Şehir Konağımız ve KOMEK’imiz ile gençlerimize, kadınlarımıza hizmet ediyoruz. Yeni dönemde Abdulmuttalip Demirel kardeşimizle ne yapmamız gerekiyor diye istişare ettik. İki önemli konu ortaya çıktı. Merkezin dışında şu ana kadar sadece iki ilçede yaptığımız yarı olimpik yüzme havuzumuz ve gençlerimiz için bir kütüphaneyi de Seydişehir’imiz için planlıyoruz.”

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise belediyeciliğin şehirlerin kişiliğini, kimliğini, ruhunu ortaya çıkartmak olduğunu ifade etti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank da güzel bir açılış vesilesiyle Seydişehir’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.