Seydişehir ve Beyşehir’in  yatırımları gündeme getirildi

Seydişehir ve Beyşehir’in yatırımları gündeme getirildi

Seydişehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Konyalı Dernekler Birliği Federasyonu’nun 9. İstişare Toplantısı Seydişehir’de yapıldı. Toplantı sonucunda açıklanan ortak sonuç bildirgesinde Seydişehir ve Beyşehir bölgesinin sorunlarına dikkat çekildi.

Adile Baysal Kültür Evinde Düzenlenen toplantıya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Alanya Konyalılar ve Karamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, Kuşadası Konyalılar Derneği Başkanı Adem Tesdici, İzmir Konyalılar Dernekleri ve Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, Turgutoğulları ve Çevresi Derneği Başkanı Erol Yayla, Konya Beyşehirliler Derneği Başkanı Salih Aydemir, Konya Çağlayan Derneği Başkanı Mustafa Kızılkaya, Manisa Konyalılar Dernekleri federasyonu Başkanı Elmas Ay, Anadolu Konyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Durmaz, Manavgat Bozkırlılar Derneği Başkanı Hacı Uzunkaya ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren TURÇEV-DER başkanı Erol Yayla, “Bu yıl 9’uncusu gerçekleşen bu toplantıyı organize eden Antalya Anadolu Konyalılar federasyon Başkanı Abdullah Durmaz beye, ev sahipliği yapan Seydişehir Belediye başkanı Mehmet Tutal beye ve Türkiye’nin her yerinden bizzat katılan başkanlarıma, yönetim kurullarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Katılan Tüm başkanların ortak kararı olarak onayladığımız toplantının sonuç bildirgesi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonun 9. İstişare toplantısı sonuç bildirgesinde şunlar dile getirildi: Seydişehir Alacabel Tüneli açılması için çalışmalarının hızlandırılması ve kısa zamanda bitirilmesi gereklidir. Konya yöresinde tarım sektörünün ve profesyonel hayvancılık tesislerini geliştirebilmesi için ilgili kurumların teşvik edici önlemler alması önemlidir. Son zamanlarda bazı ilçelerin il yapılacağı konusu basında yer almaktadır. Seydişehir ve Beyşehir’in il olması konusunda kamuoyu oluşturulmalıdır. Seydişehir’de bulunan termal kaplıca tesislerinin mineral yoğunluğu ve özellikleri dikkate alınarak tanıtım çalışmaları artırılmalıdır. Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin son on yılda 1 metre düştüğünün bilimsel olarak tespit edilmesi üzerine gölün korunması için ilgili kurumlarca önlemler alınması zaruridir. Konya Ovası’nın içme ve tarımsal sulama suyu ihtiyacının giderilmesi ve değişik su kaynaklarından temini konusunda ilgili kurumlarca araştırma yapılmalıdır.”

MUHARREM DURSUN


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.