Seydişehir Devlet Hastanesi’nde Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Seydişehir Devlet Hastanesi’nde Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Seydişehir Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesi açıldı.

Açılışa, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Ahırlı Kaymakamı Yusuf Selçuk, AKP İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, CHP İlçe Başkanı Yunus Uysal, Kızılay Şube Başkanı Tevfik Tatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan ve kurum amirleri katıldı. 
Hastanenin 3. katındaki 4 yatak kapasiteli son sistemle donatılan ünitenin açılışında konuşan Seydişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Altuntaş, yılda 360 bin hastaya bakıldığı yataklı hasta sayısının 6 bin, ameliyat olan hasta sayısının 3 bin 600 olduğunu belirtti. 
Açılan yoğun bakım ünitesinin 1. kademe yoğun bakım ünitesi olduğunu ifade eden Altuntaş, ''İlerleyen dönemlerde 2. ve 3. kademe yoğun bakıma geçilebilir. Ayrıca yapılacak olan 50 yataklı ek hastane bünyesinde 120 metre karelik bir alan yoğun bakım ünitesi için ayrıldı'' dedi. Ahırlı Kaymakamı Yusuf Selçuk ise çevre ilçeler de sayıldığında hastanenin toplamda 150 bin nüfusa hizmet verdiğini belirterek, ''Yoğun bakım ünitesi ciddi anlamda bir eksiklikti, bu da tamamlandı. Sağlık hizmetleri, insanın direk hayatını etkileyen bir hizmet. Çok önemli bir adım atıldı. Yılda birçok insanın hayatını kurtulmasına neden olacak, hayırlı olsun'' diye konuştu. 
Konuşmalardan sonra açılışı yapılan yoğum bakın ünitesi, protokol üyelerince gezildi. Hastaların kamera sistemiyle takip edileceği ünitede, modern ve son sistem cihazlar yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.