Ses: Polis Müdahalesinde 10 Kişi Gözaltına Alındı, 4 Kişi Yaralandı

Ses: Polis Müdahalesinde 10 Kişi Gözaltına Alındı, 4 Kişi Yaralandı

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yürütme kurulu, TBMM önünde oturma eylemi ve basın açıklamasına biber gazı ile müdahale edilmesine tepki gösterdi.TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı bütçesinin...

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yürütme kurulu, TBMM önünde oturma eylemi ve basın açıklamasına biber gazı ile müdahale edilmesine tepki gösterdi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü esnada gerçekleşen polis müdahalesinde, 10 kişinin gözaltına alınıp aralarında SES Genel Başkanı Gönül Erden’in de bulunduğu 4 kişinin yaralandığına işaret edilen yazılı açıklamada, “Ancak, iş cinayetlerinin, taşeron çalışmanın, sorgusuz sualsiz işten atmanın, yolsuzluğun, hukuksuzluğun serbest olduğu AKP’nin ‘Yeni Türkiye’sinde hak arama mücadelesi fiilen yasaklandığından oturma eylemine pervasızca saldırılmıştır. AKP’nin son günlerde diline dolandırdığı “kamu güvenliği” gerekçesinin arka planında yatan asıl amacın demokratik hak arama mücadelesinin ve toplumsal muhalefetin bastırılması olduğu her geçen gün netleşmektedir. Anayasal haklarımız dahi “kamu güvenliği” yalanıyla engellenmekte, ihlal edilmektedir.” denildi.

“EMEKÇİLERE YASAKLANAN BİR MECLİS HALKIN MECLİSİ OLAMAZ”

“Emekçilere yasaklanan bir meclis halkın meclisi olamaz.” diye süren SES açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: “Bırakalım şeffaf ve katılımcı bütçe hazırlamayı, bütçeye ilişkin Meclis'in kapısında bir açıklamaya dahi tahammül edemeyen AKP’nin hazırladığı bütçe talanın, yolsuzluğun, savaşın bütçesi olduğu ve oldu bittiye getirilmek istendiği kanıtlanmıştır. Korkunun ecele faydası yoktur. AKP’nin kurmak istediği emek karşıtı sermaye yanlısı politikalarını, hak ve özgürlükler mücadelesini yükseltmeye; yoksulluğun, yolsuzluğun, rantın ve savaşın bütçesini teşhir etmeye devam edeceğiz. Polisin sınır ve hukuk tanımaz saldırısını protesto ediyor, kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, saldırıyı gerçekleştiren ve talimat verenler hakkında soruşturma başlatılmalıdır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.