Zurkhaneh millileri Avrupa şampiyonu

Belarus- Minsk’de 24- 29 Kasım 2010 tarihlerinde yapılan 1. Gençler Avrupa Zurkhaneh güreş şampiyonasında ülkemizi ilk kez temsil eden Zurkhaneh güreş milli takım , bir Avrupa şampiyonluğu,İki Avrupa ikinciliği, iki Avrupa üçüncülüğü elde ederek bir
Ülkemizde Zurkhaneh güreşinin yaygınlaştırılması amacıyla kurulma aşamasında olan Zurkhaneh güreş Federasyonu, belirlediği Zurkhaneh güreş milli takımı ilk sınavını Belarus-Minsk’te yapılan 1. Avrupa Gençler Zurkhaneh güreş şampiyonasında verdi. 24-29 Kasım tarihlerinde yapılan şampiyonada mücadele eden sporcular ve aldığı dereceler şöyle; 50-60 kiloda Sefa Altunbaş( Avrupa üçüncüsü) 60-70 kiloda Yavuz Selim Erol (Avrupa 2), 70-80 kiloda İbrahim Koçak(Avrupa şampiyonu) 80-90 kiloda İsmail Kılıç’ Avrupa Üçüncüsü) artı 90 kiloda Hakan Odabaşı( Avrupa ikincisi) oldu. Alınan bu sonuçlardan sonra Zurkhaneh güreş milli takımı, takım halinde Avrupa birinciliğini elde etti.
Zurkhaneh Güreş Milli Takım Antrenörü İbrahim Şahin “ İlk kez Zurkhaneh güreş 1. Avrupa şampiyonasında mücadele ettik. Sporcularımız şampiyonada kendilerine verilen görevi tam manasıyla yaparak istedikleri sonuçları aldılar. Bu sonuçlar bize başarıyı getirdi.Tüm sporcularımı kutluyorum” dedi.
Zurkhaneh Türkiye Temsilcisi Hitam Korkmaz Çetinkaya “ Zurkhaneh güreş milli takımımız Belarus-Minsk’te katıldığı ilk şampiyonada başarılı olması bizleri ilerisi için mutlu etti. Bu başarıya imza atan antrenör, sporcu ve yöneticilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri