Zurkhaneh Milli Takımı Avrupa 2.si oldu

3. Avrupa Zurkhaneh Şampiyonasına katılan Zurkhaneh Türk Milli Takımı ilk kez katıldığı şampiyonada Avrupa ikinciliğini elde ederek büyük bir başarıya imza attı

3. Avrupa Zurkhaneh Şampiyonasına katılan Zurkhaneh Türk Milli Takımı ilk kez katıldığı şampiyonada Avrupa ikinciliğini elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Zurkhaneh Milli Takımı Avrupa Şampiyonasında: Ağır Mil kategorisinde Mustafa Küçük Avrupa 2.si, Güreş 60–70 kg da Sezai Şipal Avrupa 2.si, Güreş 70–80 kg da İbrahim Koçak Avrupa 2.si Güreş 80–90 kg da Abdil Sarı Avrupa 3.sü Ağır Sıklette Abdürrahim Karapınar Avrupa 3.sü Çarh-ı Tiz ve Çarh-ı Çemen’de Musa Özmen Avrupa 3.sü oldu. Alınan bu sonuçlar sonunda Zurkhaneh Türk Milli Takımı katıldığı ilk Avrupa şampiyonasında ikinciliği elde ederek bir ilke imza attı.

Türkiye Zurkhaneh Spor Federasyonu Başkanı Hitam Korkmaz Çetinkaya, “Litvanya’nın Siauliai kentinde düzenlenen 3. Avrupa Zurkhaneh Şampiyonasına katılan Türkiye Milli Zurkhaneh Takımımız üstün başarı göstererek 2.lik kazandı. Milli takımımızın 6 aylık bir kuruluş geçmişi olmasına rağmen Avrupa 2.liği gibi güzel bir derece alması bizleri gururlandırmış ve yeni başarılar için bizleri motive etmiştir. Türkiye olarak hedefimiz Kasım ayında Antalya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasından en iyi derece ile çıkmaktır.” dedi.

Türkiye Zurkhaneh Spor Federasyonu Genel Sekreteri Coşkun ise “Türkiye Milli Takımımız, bu puanlarla Avrupa İkinciliği derecesi alarak bizleri onurlandırmıştır. Bu derecenin alınmasında başta Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcılarımıza gerekli izinler konusunda yardımcı olduklarından dolayı sonsuz saygılarımızı sunuyorum. Ayrıca şampiyonaya katılımda gerekli desteği sunan, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba’ya, Mehmet Güçlü’ye ve İdarecilerine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız Sadettin Sabaz’a, başarıda emeği geçen Milli Takım idari ve teknik kadromuzda görev alan, Necmi Saykun’a, Mehmet Özdemir’e, İbrahim Şahin’e, Kamil Cesur’a,  Tarık Erdem’e ve tüm sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum “dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri