Zulümler doğum sancısına benzer

Birçok sivil toplum kuruluşu, bir araya gelerek zulme tek ses oldu.

Aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Eğitim Kültür İlim ve Medeniyet Derneğinin de  (EKİM-DER) bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu, bir araya gelerek zulme tek ses oldu.

Yapılan basın açıklamasında konuşan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, geleceği Müslümanlara zehir etmek isteyen İslam düşmanlarının, tamamının el birliği yaparak çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Düşmanlarımız, imkanlarını bir araya getirerek yeni sınırlar çizip kaderimizi tayin etmek istiyorlar. Bunun için İslam dünyasının birçok yerini cehenneme çevirmiş durumdalar” dedi.

Ankara'da arka arkaya patlatılan bombaların, İslami görünümlü Gladyo örgütlerinin darbe girişimlerinin, taşeron örgütlerin birlik çalışmalarının ve hendek siyasetinin bu çalışmaların bir parçası olduğunu dile getiren Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düşmanlar iyi bilmeli ki; artık karşılarında istediği gibi çevirebilecekleri, şekil verecekleri bir toplum yok. Ne kadar zulüm yapsalar da yenileceklerini bilmeliler. Yaşadıklarımızı doğum sancısı olarak görüyoruz. İslam dünyası Türkiye ile birlikte yeniden insanlık için umut olacak. Kimse, Türkiye ve dünya Müslümanlarının basiretli tutumu, sağduyulu yaklaşımı, sabrı ve direnişi karşısında başarılı olamayacak. Dünyanın her neresinde olursa olsun Müslümanlara, masum ve mazlumlara yapılan zulümleri kınıyoruz ve en son ülkemizde bulunan uzantıları ile yaptıkları bu saldırıyı da önceki saldırıları da lanetliyoruz. Yapılan eylemlerle, patlatılan bombalarla karşı safta yer alanların çaresizliğini ve zavallılığını görüyoruz. Müslümanların yurtlarını kandan beslenen haydutlara bırakmayacağız. Zillet bizden uzaktır. Suriye7de ve zulmün kol gezdiği her bir coğrafyasında masum ve mazlum halklarla birlikte olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri