Zulüm lanetlenecek

Büyük Cuma Mitingi, bugün Cuma namazına müteakip, Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Mitinge Konya'daki tüm kurumların, kuruluşların ve STK'ların katılması bekleniyor

Birlikte Konyayız Platformu, bugün Mevlana Meydanı'nda düzenlenecek olan "Büyük Cuma Mitingi" öncesi Selimiye Cami önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama ile tüm Konyalılar, mitinge davet edildi. Ayrıca açıklamaya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Hizmet İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Avukat Ahmet Murat Koru Enderun Eğitim Vakfı Konya Şube Müdürü Abdürrahim Arslan, çeşitli STK temsilcileri katıldı.

AKYÜREK TÜM KONYA'YI MİTİNGE DAVET ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugünkü mitingle Kudüs'ün işgalini kınayacaklarını ifade etti. Mitingin Cuma namazına müteakip, Mevlana Meydanı'nda düzenleneceğini hatırlatan Akyürek, şunları kaydetti: "Hangi kurum, kuruluş veya siyasi görüşe mensup olunursa olunsun; yarın tüm Konyalılar'ın burada olup, dünyaya korku sesi salması gerekiyor. Konya, Kudüs'ün kardeş şehridir. Kudüs'ün işgaline karşı evvelden de karşı durmuş bir şehiriz. Zulme karşı duruşumuzu, meydanda da göstermeliyiz."

KONYA'DAN SESİN YÜKSEK ÇIKMASI LAZIM

Kudüs'ü İsrail'e bırakmayacaklarını belirten Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı kararın arkasında olduklarını dile getirdi. Görgülügil, bütün Konyalılar'ı bugünkü mitinge davet etti. Kudüs'ün kendileri için kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Görgülügil, "Kudüs'ten vazgeçmeyeceğiz" dedi. Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer de, mitinge Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katılacağını belirtti. Kudüs'ün İslam’ın gerçek başkenti olduğunu aktaran Karlıer, "Kudüs'e sahip çıkamazsak; elimizde ne Mekke ne Medine ne İstanbul ne de Konya kalır. Öyleyse bizim mihenk taşımızın Kudüs olduğunun bilincinde olmamız gerekir. Konya'dan sesimizin yüksek çıkması lazım. İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı karar bizi çok memnun etmiştir. İşi çözecek tek devlet varsa o da Türkiye'dir. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Bütün İslam ülkelerinin toplantıya iştirak etmesini istedik. Ama olsun, güzel bir başlangıç yaptık. Müslümanlar, bir olmayı başaracaktır" dedi. 

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri