Zuckerberg’e özel mesaj 100 $’a patlıyor

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kendisine gönderilen mesajları da paraya çevirmeyi başardı.

Şayet Zukerberg’e site üzerinden özel mesaj göndermek isteyen olursa, bunun için 100 doları gözden çıkarması gerekiyor. Teknoloji sitesi Mashable tarafından ortaya çıkarılan uygulamaya göre Facebook’ta Mark Zuckerberg’i takip etmeyip sitenin kurucusuna özel mesaj göndermek isteyenler, 100 dolar ödemek zorunda kalıyor. Buna göre 100 dolar ödenmesi karşılığında, gönderilen mesajlar, okunmak istenmeyen “diğer” bölümüne gitmekten kurtuluyor. Zuckerberg’in 16 milyon takipçisi bulunuyor.
Facebook’un “Diğer Mesajlar” bölümü, kullanıcının okumak istemediği mesajları ayırmasını sağlıyor. Bununla birlikte pek çok kullanıcının bu uygulamadan haberi olmadığı belirtiliyor.

Takipçi olursan bedava!

Teknoloji dergisi Mashable’ın farklı Facebook hesaplarından denediği mesaj gönderme denemelerinde, sadece Zuckerberg’in takipçisi olmayanlara böyle bir seçenek sunulduğu görüldü. Facebook, aralık ayında site üzerinden mesaj gönderme etkinliğini paralı hale getirmek konusunda testler yapacağını bildirmişti. Sitenin planına göre birbiriyle arkadaş olmayan kişiler, karşı tarafa mesaj göndermek için 1 dolar ödeyecekti ve bu ücret sadece bir kez alınacaktı. Facebook’un, farklı ücretler de denediği ve böylece mesaj trafiğini filitrelemeyi deneyeceği öne sürülüyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri