Zschaepe’nin Avukatlarından Yine Engelleme Hamlesi

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde (OLG) görülen NSU Davası’nda beklenmedik gelişme yaşandı.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde (OLG) görülen NSU Davası’nda beklenmedik gelişme yaşandı. Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) isimli terör örgütü kurmak ve üyesi olmak, cinayetler işlemek ve teşebbüste bulunmakla suçlanan Beate Zschaepe’nin avukatları yine hâkimlerin taraf tuttuğunu iddia etti. ‘Yüzyılın davası’ olarak isimlendirilen bu davanın görülmeye başladığı ilk gün sanığın avukatları davayı görecek Manfred Götzl’in hâkimliğini reddetmişti.

Reddi hâkime delil olarak da dava oturumlarından önce evlerinin aranmasını, ayrıca mahkeme binasına girerken avukatların üzerleri aranırken savcı ve hâkimlere dokunulmadığını öne sürmüştü. Müdahil avukatları ise reddi hâkim talebinin savunma yapan avukatların sıkça başvurduğu bir yöntem olduğuna dikkat çekmişti. Avukatların bu talebi reddedilmiş, iddianame okunmuş ve dava görülmeye başlamıştı.

Zschaepe’nin avukatlarından Wolfgang Stahl, bu kez mahkeme tarafından ödenen ücretlerin çok düşük olduğunu belirterek reddi hakim talebinde bulundu. Stahl’ın reddi hâkim talebine ulaşan Welt gazetesi, avukatın 20 Kasım 2011’den bu yana 756 saat 11 dakikalık mesaisine 77 bin Euro talep ettiğini aktardı. Mahkeme ise şimdiye kadarki hizmetleri için 5 bin Euro’nun yeterli olduğunu belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri