Zschaepe’nin Avukatlarına Gecelik 110 İla 120 Euro Ödenek Veriliyor

Neonazi cinayetleri davasında başsanık Beate Zschaepe’nin mecburi avukatlığını üstlenen kişilerin lüks otellerde konakladıkları ortaya çıktı.

Neonazi cinayetleri davasında başsanık Beate Zschaepe’nin mecburi avukatlığını üstlenen kişilerin lüks otellerde konakladıkları ortaya çıktı.


Yerel Abendzeitung gazetesinin haberine göre beş yıldızlı ‘Vier Jahreszeiten’ adlı otelde tek kişilik bir odanın kahvaltısız gecelik en düşük fiyatı 310 Euro. Zschape’nin avukatlarının konaklama ücretini kimin ödediği sorusu merak konusu oldu. Söz konusu otelde ünlü kişilerin de kaldığı ifade ediliyor.

Uzmanlar, konaklama ücreti konusunda davayı zaruri üstlenen avukatlarla davaya bakan mahkemenin pazarlık yaptığını ve mahkemenin konaklama ücretini vatandaşların ödediği vergi paralarından karşıladığını belirtiyor. Konu hakkında açıklama yapan Avukatlar Birliği yetkilileri, bir davaya mecburi bakan avukatların 3 ya da 4 yıldızlı bir otelde kalmalarının anlaşılabilir olduğunu, fakat lüks otel seçiminin anlaşılmaz olduğunu söylüyor. Konu hakkında Cihan'a konuşan müdahil avukatlardan Seda Başay, mahkemenin Neonazi cinayetleri davasına bakan avukatların konaklama giderleri için belirli bir miktar para ödediğini ve giderler konusunda üst sınırın aşılmamasına dikkat edildiğini, sınırı aşan avukatların fazlalık kısmı kendi cebinden ödediğini söyledi.

Başay, söz konusu avukatların adı geçen otelle özel bir anlaşma yapmış olabileceklerini de sözlerine ekledi. Öte yandan çalıştığı avukatlık bürosu ile Zschaepe davasını üstlendiği için sorunlar yaşadığı ileri sürülen Anja Sturm, bu aydan itibaren Zschaepe’yi savunan Wolfgang Stahl ile aynı avukatlık bürosunda çalışacağını açıkladı.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi basın sözcüsü Andrea Titz de davaya katılan avukatlara gecelik 110 ila120 Euro ödenek verildiğini, pahalı otellerde kalan avukatların ise bu paranın dışında kalan ücreti kendi cebinden ödemek zorunda olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri