Zschaepe, Banka Soygunlarından Haberdarmış

Alman Federal Meclisi NSU Komisyonu’nun sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör örgütünün takibi konusunda güvenlik birimlerinin ‘ağır yenilgi aldığı’ sonucuna varan raporundan sonra örgütü.

Alman Federal Meclisi NSU Komisyonu’nun sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör örgütünün takibi konusunda güvenlik birimlerinin ‘ağır yenilgi aldığı’ sonucuna varan raporundan sonra örgütün üyeleri hakkında yeni bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) eylül ayında devam edilecek Neonazi cinayetleri davasını soruşturan Federal Savcılık, örgütün kadın üyesi hakkında yeni ipuçlarına ulaştı.

Savcılık ve Federal Kriminal Daireye (LKA) göre, mahkemede susma hakkını kullanan zanlı terörist, toplam 15 banka soygunu gerçekleştiren zanlı terörist Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos’un bu eylemlerinden şimdiye kadar bilindiğinden daha fazla haberdarmış.

14 Haziran tarihli bir LKA tutanağına göre başsanık Zschaepe, iki Uwe son kez 4 Kasım 2011 tarihinde banka soyduktan iki saat sonra internette soygun mahaline yakın bölgelerde polis ve trafik kazası haberlerini araştırmış. OLG’de daha önce ifade veren bir polis, teröristlerin saklandığı ve 4 Kasım günü ateşe verilen evde ele geçirilen bilgisayarın hafıza kartını incelediğini ve bilgisayarın yangın günü saat 14:30’a kadar kullanılıp, farklı kaza ve polis haberlerinin araştırıldığını ifade etmişti.

Federal Savcılık şimdi, bu bilgilerin Zschaepe’nin örgütün banka soygunlarının tarihi, yeri ve zamanı konusunda bilgi sahibi olduğundan hareket ediyor.

4 Kasım günü Zwickau kentindeki evlerini havaya uçuran Zschaepe’nin, bundan bir kaç ay önce yine NSU davasında yargılanan ve Aşağı Saksonya eyaletinde ikamet eden sanık Holger G.’yi iki Uwe’nin kullanması için kendi adına çıkardığı sahte pasaportu almaya gittiği ortaya çıktı.

Duruşmalarda şimdiye kadar bir defa yazılı ifade veren ve yardım ettiği teröristlerin cinayet gibi suçlar işleyemeyeceğini düşündüğünü iddia eden Holger, ifadelerinde bu ziyaret hakkında bilgi vermezken, Holger’in avukatı Stefan Hachmeister, ipuçlarının kesin delil olmadığını savundu.

Daha önce Bielefeld kentindeki hapishanede kalan aşırı sağcı birine mektup yazan Zschaepe, sanık Holger G.’nin mahkemede verdiği çelişkili ifadelere açıklık getirecek cesareti olup olmadığını merakla beklediğini yazmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri