Zorlu: TFF kompleksli

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu’nda Konyaspor ile 2-2 berabere kalarak, Süper Lig’e yükselemeyen Altay’ın eski başkanlarından Nafiz Zorlu, tüm zorluklara rağmen, son ana kadar özverili mücadele gösteren oyunculara camianın sahip çıkması
Nafiz Zorlu, yaptığı açıklamada, Altay’ın son 5 sezonda 4. kez, play-off mücadelesinden istediği sonucu alamadan döndüğünü, bu nedenle büyük üzüntü yaşadıklarını anlattı. Sonuçta adil bir yarış olduğunu ve bunun sonunda Turkcell Süper Lig’e yükselen Konyaspor’u tebrik ettiklerini belirten Zorlu şöyle dedi:

“Centilmence, makul bir yarış oldu sonuçta ama Futbol Federasyonu, Mahmut beyin eski Altay başkanı olması dolayısıyla bana göre kompleksli davrandı. ‘Aman Altay’ı tuttuğumuz imajı oluşmasın’ derken kompleksli hareket etti ve Altay nispeten bundan zarar gördü. 

Adanaspor maçında, hakemin takdiridir ama Tiago’ya kırmızı kart gösterilmeyebilirdi. Stat seçimi ve maçların sırası kura çekimiyle olmalıydı. Altay ile Karşıyaka’ya ‘siz ilk maçı oynayın’ demek, ‘sonra oynarsanız, sonucu duruma göre belirleyebilirsiniz’ demektir ve bu iki kulübe de hakarettir. 

Bu Federasyon ilkeli olma konusunda elinden geleni yaptı ve bunun sonucunda bir Anadolu takımı Süper Lig şampiyonu oldu. Yani Altay ile ilgili bu kadar kompleksli davranılmasına gerek yoktu.” 

Nafiz Zorlu, takımın sıkıntılar içinde mücadeleyi son ana kadar, ciddi ve sorunsuz sürdürmesinin önem taşıdığına dikkat çekerek, “Sporcularımız sıkıntılara rağmen bunları gündem yapmayarak özverili mücadele ettiler ve gururumuz oldular. Yönetimin, teknik heyetin de bu konuyu derli toplu tutabilmesi önemli. Bu karakterli sporculara bütün Altaylılar’ın sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri