Zorlu Derebaşı virajları adrenalin ve doğa tutkunlarını ağırlıyor

Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan ve "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı virajları, doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.

1914 yılındaki Rus işgali sırasında yöre halkının çalıştırılmasıyla inşa edildiği bilinen yolda, özellikle kış aylarında çığ ve heyelan gibi doğa olayları sıkça yaşanırken, bölgenin karakteristik özelliği olan sis, Soğanlı Dağları zirvesindeki vadi boyunca etkisini sürdürüyor.

Kullanıcılarına dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolların tanıtımını yapan "www.dangerousroads.org" adlı site tarafından 8 yıl önce "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı virajları, sarp kayalıklar üzerinde ve araçla tek seferde dönülmesi mümkün olmayan 13 keskin virajla sürücülere zor anlar yaşatıyor.

"2. Dede Korkut Bisiklet Festivali" kapsamında kentte bulunan 3 ülke ve 30 ilden sporcular da yoğun sis ve yağmurun etkili olduğu zorlu güzergahta pedal çevirerek, yaklaşık 50 kilometre yol katetti. Sporculara Bayburt Valisi Mustafa Eldivan da eşlik etti.

"Hem Türkiye hem de uluslararası camiaya duyurarak bir turizm etkinliğini başlatmak istiyoruz"
Vali Mustafa Eldivan, AA muhabirine, Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan geçit konumundaki Bayburt'un yüksek rakımı, doğası ve coğrafi özellikleriyle doğa sporlarına elverişli bir yer olduğunu söyledi.

Bayburt'u Türkiye'de doğa turizminde marka haline getirmeye çalıştıklarını belirten Eldivan, Derebaşı virajlarının da bu kapsamda en dikkati çekici bölge olduğuna işaret etti.

Eldivan, Bayburt ve Trabzon'u birbirine bağlayan virajların dünyanın en tehlikeli yol kümesi olduğuna işaret ederek, "Hem harika manzaraları barındıran bir yer hem de adrenalin tutkunları için bulunmaz bir eser." dedi.

Özellikle bisiklet, motosiklet ve trekking sporcularının bölgede çeşitli aktiviteler düzenlediğini ifade eden Eldivan, "Bazen navigasyonla yanılıp buradan geçen araçlar, bisikletçiler, motosikletçiler, turistler de sık görülüyor. Ama biz burayı hem Türkiye hem de uluslararası camiaya duyurarak bir turizm etkinliğini başlatmak istiyoruz." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri