Zorba: Spor turizminin önemi büyük

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, 5-8 Kasım tarihlerinde Antalyada yapılacak Uluslararası Herkes İçin Spor ve Spor Turizmi Kongresinin, Türkiyenin yapmakta geç kaldığı bir organizasyon olduğunu söyledi.

Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından 5-8 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılacak “Uluslararası Herkes İçin Spor ve Spor Turizmi Kongresi” ile ilgili olarak Federasyon Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, soruları yanıtladı.

Spor turizmi konusunda Türkiye’de belki de ilk defa böyle bir kongrenin düzenleneceğini söyleyen başkan Zorba, “Türkiye’nin bu kongreyi çok daha önceden düzenlemesi gerekirdi. Biraz yapmakta geç kaldığı bir organizasyon. Buna rağmen çok büyük bir etkinlik olan bu kongrede ülkemizde spor turizmi nasıl yerleşecek onu tartışacağız” dedi. Başkan Zorba, Türkiye’nin spor turizmi açısından cennet bir ülke olduğunu belirterek, “Kongrede Türkiye’ye kazandırılacak etkinliklerin planlaması yapılacak. Ülkemiz pek çok sporun yapılabileceği cennet bir yer. Deniz turizmi için de cennet yer diyorduk ancak sonra her yer betonla kaplandı” diye konuştu.
Kongreye tanınmış bilim insanlarının yanı sıra valiler, belediye başkanları olmak üzere mülki amirlerin de katılacağını ifade eden Erdal Zorba, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Turizm Bakanlığı yetkililerin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül’ün kongreye destek verdiklerini kaydetti. Başkan Zorba, kongrenin spor turizmin dikkate alınması yönünde yerel yönetimlere bir mesaj olduğunu belirtirken, “Spor turizmi şehir yapılanması ve kalkınmasında çok önemli bir unsurdur” dedi.
Federasyonun felsefesinin insanlara sporu sevdirmek ve yaptırmak olduğunu dile getiren Zorba, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Olimpiyat almak istiyorsak, spor kültürü topluma yerleşmeli. Sporu tabana yayarsak, olimpizm ruhunu da yaygınlaştırmış oluruz. Olimpiyat düzenlemek için herkes için spor anlayışını yaygınlaştırmak gerekir. Bu kongrede bütün bu süreçleri tartışacağız.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri