Zonguldak’ta Eğitimcilerden ‘öğretmene Uzanan Eller Kırılsın’ Eylemi

Zonguldak’ta eğitimciler, ‘öğretmene uzanan eller kırılsın’ eylemi düzenledi. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Zonguldak Eğitim İş Şubesi ve Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi üyesi öğretmenler; Kayseri'de lise son...

Zonguldak’ta eğitimciler, ‘öğretmene uzanan eller kırılsın’ eylemi düzenledi.

Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Zonguldak Eğitim İş Şubesi ve Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi üyesi öğretmenler; Kayseri'de lise son sınıf öğrencisinin yumruklu saldırısı sonucu yere düşerek ölen meslektaşları Mehmet Aktaş (59) için bir araya geldi.

Zonguldak Eğitim İş Şubesi Başkanı Metin Kahveci, "Meslek liselerinde kanayan çok büyük bir yara vardır. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kanayan olaylara, özellikle bilimsel eğitime dayalı olmayan anlayışa dur demek, projelere verilen vaktin ve bütçenin azlığı başlı başına sorun olarak görülmektedir. Ey hükümet, ey bakan sen ne işe yararsın. Artık okullar zıvanadan çıkmıştır. Okullarda bilimsel eğitim bitirilmiştir. Öğretmenlerimize karşı antidemokratik saldırılar artmaktadır. Bunlara ne zaman dur diyeceksiniz.” dedi.

Hükümetin eğitim politikalarına tepki gösteren Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ise öğretmenlik mesleğinin hak ettiği yerde olmadığını kaydetti. Eylem, ‘Öğretmene uzanan eller kırılsın’ sloganları atılmasının ardından son buldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri