Zonguldak Fatih Koleji'nin 'Medya' Konferansına Gazeteciler Renk Kattı

Zonguldak Fatih Koleji’nin düzenlediği Medya konulu konferansta gazetecilerle ortaokulu öğrencileri bir araya geldi. Okulun 'Medya' konulu dersine katılan 8 gazeteci; öğrencilere medya, iletişim ve gazetecilik-yazarlık mesleği hakkında sunum...

Zonguldak Fatih Koleji’nin düzenlediği Medya konulu konferansta gazetecilerle ortaokulu öğrencileri bir araya geldi. Okulun 'Medya' konulu dersine katılan 8 gazeteci; öğrencilere medya, iletişim ve gazetecilik-yazarlık mesleği hakkında sunum yaptı, başlarından geçen ilginç olayları öğrencilerle paylaştı.

Mesleği icra ederken başlarından geçen ilginç olayları ve güçlükleri anlatan gazetecilerin sunumu salonda renkli görüntülere neden oldu. Anlatılanlarla bir taraftan kahkahaya boğulan öğrenciler, diğer taraftan duygulu anlar yaşadı. Programın soru cevap bölümünde öğrenci ve öğretmenler, gazetecilere iletişim ve mesleğe dair sorular yöneltti.

Programa katılan Karaelmas Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Mustafa Emen, 1970’li yıllarda eski matbaa çalışmalarını ve günümüz koşullarına değindi, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık gazetecilik mesleğinin özveri isteyen bir meslek olduğunu belirtti. Ayrıca Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı temsilcileri ile yerel gazete çalışanları da gazetecilik mesleğinin çok büyük fedakârlıklar ve donanım gerektirdiğini, sevmeden yapılacak en zor mesleğin gazetecilik olduğunu kaydetti.

Programın sonunda konuşan Fatih Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy, “Öğrencilerimizi toplumsal konularda bilgilendirmek amacıyla medya konulu bir konferans düzenledik. 8 gazeteci arkadaşımız sağ olsunlar bizi kırmayıp geldiler. Belki de bu derece geniş katılımlı bir etkinlik ilk kez oluyor. Gazeteciler kendilerini anlatma imkânı buldu, öğrencilerimiz ve bizler ise onların hangi şartlarda meslek icra ettiğini öğrendik. Çok verimli bir toplantı oldu. Değerli vakitlerini ayırıp bizlerle birlikte oldukları için hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Böyle bir etkinlik düzenlediği için okul yönetimine teşekkür eden gazeteciler ise “Zonguldak tarihinde ilk kez bu kadar basın mensubu bir arada kendini anlatma imkânı buldu. Bizlere bu samimi ortamı sağlayan Fatih Koleji yönetimine, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri