Zonguldak Aktif Eğitim-sen: Yönetmeliğe Aykırı Kurulan Komisyonlar Hükümsüzdür

Zonguldak Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Temsilcisi Yıldıray Uysal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul müdürleri mülakatının kayıt dışı ve hükümsüz olduğunu söyledi. Aktif Eğitim-Sen Temsilcisi Yıldıray Uysal,...

Zonguldak Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Temsilcisi Yıldıray Uysal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul müdürleri mülakatının kayıt dışı ve hükümsüz olduğunu söyledi.

Aktif Eğitim-Sen Temsilcisi Yıldıray Uysal, açıklamasında, MEB’in ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuksuz şekilde görevden aldığını, ardından yeni okul müdürleri belirlenirken de bu hukuksuzluğun devam ettiğini belirtti. Uysal, “Objektiflikten uzak, hiçbir ilmî kriteri bulunmayan bu mülakat sonucunda ortaya, ‘güler misin, ağlar mısın’ dedirtecek, evlere şenlik bir sonuç çıktı. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta MEB’i uyarmış; kayırmacılığın, haksızlığın, hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önermiştik. Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saydı. Ne görüntülü ve sesli kayıt yapıldı ne de mevzuat dışından sorulan sorulara verilen cevaplar tutanağa yazıldı.” dedi.

Komisyonların yönetmeliğe aykırı kurulduğunu ve kararlarının da hükümsüz olduğunu savunan Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Temsilcisi Uysal, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: " 'Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik' Madde 13 şöyle diyor: ‘Sözlü sınav komisyonu il milli eğitim müdürünün görevlendireceği bir il mili eğitim müdür yardımcısı veya bir ilçe milli eğitim müdürünün başkanlığında, il milli eğitim müdürünce il milli eğitim müdürlüğünden belirlenen bir şube müdürü ile farklı ilçe milli eğitim müdürlüklerinden belirlenen üç şube müdüründen oluşur.’ Buna göre Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kurulan komisyonda iki ilçe milli eğitim müdürünün ne işi var, üç olması gereken şube müdürü sayısı neden iki? Komisyonda il milli eğitim müdürünün ne işi var? Siz bu kadar önemli bir konuda yönetmeliği hiç okumadan mı komisyon kurdunuz? Dolayısıyla yönetici olarak görevlendirilecekleri belirlemek üzere oluşturulan komisyonların her ikisi de yönetmeliğe aykırı kurulduğundan, bu komisyonların verdiği kararlar da geçerliğini daha baştan yitirmiştir. Kararları hükümsüzdür."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri